2 évnél régebbi cikk

Déli összekötő út, parkolás és járdafelújítás - lakossági fórum Tóvárosban
·Híreklakossági fórum·Utolsó frissítés: undefined
Déli összekötő út, parkolás és járdafelújítás - lakossági fórum Tóvárosban
·Híreklakossági fórum·Utolsó frissítés: undefined

A fizető parkolás bevezetése, a déli összekötő út és az Auchan-körforgalom felújítása - csak néhány téma, amelyről szó volt a tóvárosi lakossági fórumon.

Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a déli összekötő út, ami a Sárkeresztúri és a Seregélyesi út között halad, már teljes hosszában átjárható, az útalapok elkészültek, és jórészt már az aszfalt alapréteg is elkészült - olvasható a szekesfehervar.hu-n.

A csomópontok építése következik. Összességében meghaladta már a kivitelezés a 65 %-os készültséget. Még az őszi időszakban, ahol lehet, megkezdődik a fák beültetése is.

Auchan-körforgalom és járdafelújítás

Az Auchan-körforgalom bővítése is szóba került, amit jövőre kezdenek el építeni, mely szintén javítja majd a városrész déli részének közlekedését. Szó volt arról is a fórumon, hogy pályáztatás alatt van a Sárkeresztúri úton egy gyalogátkelő kialakítása közvilágítással az Akácfa utcai kereszteződésnél.

A Saára Gyula program keretében szeretnék befejezni a Hosszúsétatéren a járda felújítását a Horvát I. út és a vasúti aluljáró között a páros oldalon. A Toronysor 1-2. előtti járdaszakasz felújítását is szeretnék elérni, majd további járdaszakaszok megújítása évente ütemezetten történik.

Forgalomcsillapító pódiumok épülnek a Szőlő és Halom, illetve a Körte-Szilva-Vermek útja kereszteződésében. A fa utcáknak pedig ütemezetten több év alatt lehet felújítani a burkolatát.

Fizetős parkolás lesz a parkolás Tóvárosban?

Több társasház is érdeklődött az utóbbi időben, hogy lehetséges-e a fizetős parkolás bevezetése a Tóvárosban? Ennek csak akkor lenne értelme, ha a teljes városrészt parkolóövezetbe vonnák, ami kiszűrhetné a nem ottlakók parkolását. Erről azonban sem a lakossági fórum 80-100 résztvevője, sem pedig társasházi vagy utcafórum nem dönthet.

Ha továbbra is igény mutatkozik a tóvárosi társasházak részéről a parkolási övezet kiterjesztésére a városrészben, akkor arról a városrész összes lakójának szavazata dönthet, de minimum az egyes társasházak egyértelmű közös döntése szükséges ennek bevezetéséhez – hangsúlyozta Mészáros Attila.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek