2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: mindenkit értesítenek, akinek lejár a védettsége
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Orbán Viktor
Orbán Viktor: mindenkit értesítenek, akinek lejár a védettsége
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában a kkv-k rezsicsökkentéséről is beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában adott interjút pénteken reggel. Beszélt többek között a kormány szerdai döntéseiről, illetve a koronavírus új variánsáról, az omikronról is.

Elhangzott, az elmúlt két hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer megerősítő, 115 ezer pedig az első oltás volt.

"A harmadik oltások tekintetében jól állunk, 2 millió 600 ezernél járunk. Újabb akciót fogunk indítani" - emelte ki a kormányfő hozzátéve, azt tervezik, hogy valamilyen formában, például e-mailben, sms-ben, és akár levélben mindenkit megkeresnek, akinek lejárt a védettsége.

"Az oltások a 6. hónap után kevésbé védenek, figyelmeztetni fogják őket erre a tényre, és arra kérjük őket, vegyék fel a harmadik oltást. Minden településen oltási akciónapokat szervezünk, azt várjuk, az oltások száma rakétasebességgel fog nőni" - hangzott el.

Az új variánssal, az omikronnal kapcsolatban kiemelte, nem mer orvosszakmai kérdésekben biztos álláspontot foglalni, mert érezhető a bizonytalanság és nincs általános álláspont a tekintetben, hogy az új variáns mennyivel veszélyesebb, gyorsabban terjed-e, és mennyivel.

"Amit most merek mondani, hogy az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amit a variáns indokolt volna, de jobb az óvatosság" - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

A kkv-k rezsicsökkentése kapcsán új információ is elhangzott: a szerdai kormányülésen úgy döntöttek, végül is nem 21 ezer, hanem 33 ezer kkv-nak biztosítanak lehetőséget arra, hogy beléphessen az egyetemes szolgáltatói árampiacra, ha nem kötöttek még hosszabb távú áramvásárlási szerződést szolgáltatóval.

Azok a cégek élhetnek ezzel a lehetőséggel, amelyek legfeljebb 10 főt foglalkoztatnak és legfeljebb 4 milliárd forint az árbevételük.

A teljes interjút itt lehet meghallgatni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek