2 évnél régebbi cikk

Vadhúst adományozott a Székesfehérvári Kríziskezelő Központnak a VADEX
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined
Vadhúst adományozott a Székesfehérvári Kríziskezelő Központnak a VADEX
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined

Az erdőgazdaság hagyományosan karácsony előtt juttatja el karácsonyi csomagját a hajléktalanokat ellátó intézménynek.

50 kilogramm csomagolt, ízletes szarvashús érkezett a Sörház téri Kríziskezelő Központba a VADEX jóvoltából. Az intézmény igyekszik még az ünnepek előtt eljuttatni az alapanyagból készült főtt ételt a hajléktalanokhoz.

"Különlegesen kell elkészíteni, érteni kell hozzá, hogy finom pörköltet tudjunk készíteni az embereknek. Van már tapasztalatunk benne, a kollégákkal el tudjuk készíteni, és folyamatosan eljuttatjuk majd a női hajléktalanszállóknak, illetve adunk az itt élőknek, valamint az éjjeli menedékhelyre betérőknek még az ünnepek előtt" - mondta el Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

A VADEX nemcsak Fehérváron támogatja a nélkülözőket és rászorulókat.

"Hosszú évek óta ezt a mennyiségű húst biztosítjuk, illetve több mint 5 ezer köbméter szociális tűzifát osztunk szét még ebben az évben karácsonyig a meleg karácsony jegyében az 5 ezer főnél kisebb lakosságú településeken. Úgy gondolom, hogy minden állami erdőgazdaság az állami erdővagyon kezelése kapcsán rendelkezésre álló lehetőségeit maximálisan kihasználja, és a szociális juttatásokban az élen jár" - emelte ki Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója.

A téli időszak különösen nehéz a hajléktalanellátás szempontjából, Székesfehérvár országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, emberfeletti munkát végeznek a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ munkatársai.

"Köszönjük szépen a kríziskezelő minden munkatársának, hogy ilyenkor is a fedélzeten vannak, helytállnak. Hamarosan indul a teajárat is, és felkeresik azokat, akik kint a környező erdőkben laknak, és befogadják azokat, akik hajlandók bejönni a szállóra. Ez egy emberfeletti munka, különösen ilyenkor" - mondta el Vargha Tamás.

A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ hetente háromszor úgynevezett teajáratot üzemeltet, amely az utcán élőket keresi fel. Nemcsak meleg itallal, hanem a szükséges takarókkal, meleg ruhával segítik őket. A hajléktalanszállón még van szabad kapacitás, ám nem mindenki él a lehetőséggel. 

Borítókép: FTV/Németh-Nagy Róbert
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek