2 évnél régebbi cikk

Nemzetközi porondra lépett a fehérvári felvilágosító applikáció, a LoveInfo
·Életmódfelvilágosítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
LoveInfo
Nemzetközi porondra lépett a fehérvári felvilágosító applikáció, a LoveInfo
·Életmódfelvilágosítás·Utolsó frissítés: undefined

A kezdeményezés a fiatalokat érintő tabutémákban, főként a szexszel és az egészségükkel kapcsolatban ad válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeket nem biztos, hogy fel mernek tenni.

A LoveInfo applikációt a székesfehérvári Langmár Bettina, a LoveInfo Team vezetője indította el még 7 éve. "A szexuális oktatásra alkalmas app ötlete, és szükségességének felismerése egy sokkoló személyes történet kapcsán született meg. Egy helyi általános iskola igazgatóhelyettese mesélt arról, hogy az egyik ötödikes osztályban teherbe esett egy lány egy nyolcadikos fiútól, majd ikreket szült. Eszembe jutott, hogy talán a legjobb módja annak, hogy megelőzzük a hasonló eseteket, egy szexuális oktatás app volna, mely ingyenesen letölthető, és hiteles információkat tartalmaz"

A tapasztalat ugyanis az, hogy felvilágosítás Magyarországon nem éppen acélos, a gyerekek sokszor egymástól vagy éppen a pornófilmekből tájékozódnak, ami nem feltétlenül van hasznukra, és sokszor a fals információk az egész életükre kihatnak.

Bettina egészségügyi szakértőkből álló csapattal állt neki a magyarországi fejlesztésnek, és az Android/iOS és WebGl felületeken elérhető appnak hamar sikere lett, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Az elmúlt években aztán a felvilágosításra szánt témák köre is bővült: ma már nemcsak a szex területén informálódhatnak a fiatalok, de hatalmas ismeretet ad a fenntarthatóságról is, olyan fogalmakat boncolgatva, mint biokapacitás, ökolábnyom, karbonlábnyom, ökológiai túllövés és népességrobbanás.

"Látván, hogy milyen értékesnek bizonyult az appunk itthon, tudtuk, hogy ezt az egész világgal meg kell osztanunk. Így született meg a nemzetközi LoveInfo Global gondolata” – emeli ki Bettina. A gondolat pedig apránként formát öntött, és elindult LoveInfo.org is, így az székesfehérvári applikáció nemzetközi porondra lépett. Az angol nyelvű app Loveinfo Global néven fut, ingyenesen tölthető a világon bárhol android készülékekre.

Kapcsolódó
Van, aki felvilágosítsa a gyerekedet, ha te nem teszed! Ez lehet jó is, meg nagyon rossz is

Az elmúlt hetekben újra több helyen téma lett a székesfehérvári középiskolában felháborodást okozó óvszer-automata. Azt azonban sokan nem tudják, hogy ez csak a jéghegy csúcs, és mind emögött egy komoly, székesfehérvári fejlesztésű felvilágosító applikáció, a LoveInfo is ott áll, és mindez az ugyancsak fehérvári Langmár Bettinához köthető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek