2 évnél régebbi cikk

Rengeteg csoki érkezett a székesfehérváriaktól a bohócdoktoroknak
·Egészségbohócdoktor·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/bohocdokik
Rengeteg csoki érkezett a székesfehérváriaktól a bohócdoktoroknak
·Egészségbohócdoktor·Utolsó frissítés: undefined

A csokigyűjtés célja, hogy minél több gyereket ajándékozzanak meg az ország 6 kórházában a bohócdoktorok. A székesfehérvári Szent György Kórházban is rendszeresen tart vizitet Doktor Lala, így ide is jut a csokiból. A helyi gyűjtőponton 11 óriási doboznyi csoki és kifestő gyűlt össze 1 hónap alatt.

"Megható volt számomra, hogy ilyen nagy sikerrel zárult a fehérvári gyűjtés. 11 nagy karton édességet és kifestőt tudtak tőlünk elvinni a bohócdoktorok. Tényleg igazán hatalmas összefogás született, volt aki egy tábla csokival érkezett, voltak munkahelyi kollektívák, aki nagyobb mennyiséggel érkeztek hozzánk. Megmozdult Fehérvár és ez fantasztikus érzés!”– mesélte el kérdésünkre Antalné Tünde. Ahogyan korábban már beszámolt róla az fmc.hu az Adore Szépségszalonban kapott helyet a gyűjtőpont. Ide hozhatták a csokit, édességet és kifestőt azok, akik csatlakozni szerettek volna a jótékonysági akcióhoz.

„Mindenki annyit adott, amivel hozzá tudott járulni a gyűjtéshez. Sok kicsi sokra megy, és azt gondolom itt valóban bizonyítottuk, hogy minden apró felajánlás nagyon fontos. Minden egyes ide hozott dolog egy-egy beteg gyermeknek az arcára csal majd mosolyt!” - fogalmazott Antalné Tünde, és azt is elárulta, hogy nemcsak Székesfehérvárról, de voltak olyan vendégei, akik a közeli településekről hozták csokoládét. 

Kapcsolódó
Fehérváron is gyűjtik a csokit a bohócdoktoroknak

Idén is nagyszabású csokoládégyűjtést szerveznek a bohócdoktorok. A jótékonysági akció célja, hogy minél több gyereket ajándékozzanak meg. 6 kórházba – köztük a székesfehérvári Szent György Kórházba –viszi majd el Doktor Lala és csapata a boldogító csokit. Székesfehérváron is van csoki gyűjtőpont.

A jótékonysági csoki gyűjtés egy hónapon keresztül november 11. és december 11. között zajlott. A héten Székesfehérvárról is elvitték a felajánlásokat, a nagy kartondobozokkal megtelt Doktor Lala furgonja. 

A csokikat a Heim Pál Gyermekkórházban, a SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján, a székesfehérvári Szent György Kórházban, a Kisvárdai- a Fehérgyarmati és az Orosházi Kórházban osztják majd szét a gyógyulást hozó bohócdoktorok.

Lala bohóc 2005 óta jár a székesfehérvári kórházba felvidítani a gyerekeket. A nevetés terápiának a lényege, abból a közegből, hangulatból kiszabadítani a kis pácienseket, amelyben a kórházban vannak. Az első vizitet a héten tartotta a fehérvári kórházban. 

Lala bohócról itt tudhatsz meg többet:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek