4 hónapnál régebbi cikk

Januárban ismét változik az oltási időpontfoglalás, heti három napon nem kell időpontot kérni
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Januárban ismét változik az oltási időpontfoglalás, heti három napon nem kell időpontot kérni
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Januárban a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégéket szerveznek.

Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben - tette közzé koronavírus.gov.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetőjének hétfői nyilatkozatát.

Galgóczi Ágnes a közmédiában elmondta: januárban a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégéket szerveznek. Minden háziorvos egy-egy pénteket és szombatot kiválasztva a praxisába tartozó oltandókat védőoltásban részesítheti.

A novemberi oltási akcióhetek nagy sikerrel zajlottak, a harmadik oltások nagy része ekkor történt meg. Több mint 6 millióan megkapták az első oltásokat, és az oltottak több mint fele már a harmadikat is, ami nagyon fontos a járvány további megakadályozása, az omikron variáns elterjedésének megakadályozása szempontjából.

A szakember közölte: az 5-11 éves korosztály oltása is folyamatosan zajlik a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Már több mint 61 ezren regisztráltak az oltásra; több mint 47 ezren már megkapták az első dózist, és a héten sokan már a második oltást kapják.

Az oltóanyag folyamatosan érkezik a gyermekek számára is, de javasolt időpontot foglalni, amit ide kattintva lehet megtenni.

Galgóczi Ágnes közölte: a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált minták esetében lassú csökkenést mutat. Bíznak abban, hogy a járvány leszálló ágba kerül, és az oltásokkal a járvány továbbterjedését meg lehet akadályozni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek