2 évnél régebbi cikk

Gulyás: május 1-ig két oltással is érvényes marad a védettségi igazolvány
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Gulyás: május 1-ig két oltással is érvényes marad a védettségi igazolvány
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az ötödik hullám csúcsán vagyunk, ám az elvonulása gyorsabb lesz, mint a korábbiaké - ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 3-i Kormányinfón.

Gulyás Gergely a február 3-i Kormányinfón a járványhelyzetről elmondta, az ötödik hullám csúcsán vagyunk, ám az ötödik hullám elvonulása gyorsabb lesz, mint a korábbiaké.

A kormány korábbi várakozásaival szemben az Európai Unió a védettségi igazolványokkal kapcsolatban nem vezetett be szigorításokat, a második oltástól számított 270 napig érvényesek az uniós védettségi igazolványok.

Mivel nem akarják, hogy a külföldiekhez képest a magyarok hátrányba kerüljenek, megváltoztatták a korábbi kormánydöntést:

"A kormány arra jutott, hogy az unióban a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban nem vezettek be szigorításokat, és ezért a kormány úgy döntött, hogy két oltással az oltási igazolványok május 1-ig érvényesek lesznek" - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás arról is beszélt, hogy mindenki oltassa be magát, mert a fertőzés súlyos tünetei ellen véd a vakcina. Nyugati és keleti vakcinák több mint 8 millió adagban állnak rendelkezésre - tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra elmondta, Magyarország részt vesz abban a beszerzésben, amit az Európai Bizottság indított a magas kockázatú betegek érdekében: 50 ezer kezelésnek megfelelő Pfizer Paxlovid gyógyszert szerez be Magyarország.

Borítókép: YouTube/M1 - Híradó
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek