2 évnél régebbi cikk

Megkezdték a 2022-es szezont a fehérvári dobók
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Megkezdték a 2022-es szezont a fehérvári dobók
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Fantasztikus egyéni csúcsok születtek az év első versenyén, amit Székesfehérváron rendezett meg a Feketehegy SE.

Nemhiába fogadta a közelmúltban a Városházán a Feketehegy SE eredményesen szereplő dobóatlétáit Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, hiszen csodás eredményeket értek el az elmúlt esztendőben az egyesület kalapácsvetői, súlylökői, diszkoszvetői.

A sikersorozat pedig úgy látszik, hogy idén is folytatódni fog, ugyanis fantasztikus egyéni csúcsokkal örvendeztették meg a nézőket és edzőiket a sportolók az idei év első versenyén! A viadalt az egyesület rendezte hazai pályán, s olyan eredmények születtek, melyek nagyon biztatóak a közelgő téli dobó országos bajnokságra, illetve az egész szezonra nézve.

Fantasztikus egyéni csúcsok születtek

Feketehegy SE

A klub szakosztályvezetője, Molnár-Lévai Dóra az értékeléskor kiemelte Fülöp László Andrást, aki 64,48 m-es egyéni csúcsával (4 kg-os kalapáccsal) nagy fölénnyel maga mögé utasította a mezőnyt az U16-os korosztályban. Ráadásul az eggyel idősebb korosztály (U18) versenyszerével, az 5 kg-os kalapáccsal is egyéni csúcsot, 55,72 métert dobott.

Ugyanebben a korosztályban a lányok versenyében Bodnár Emma Virág kezdte biztatóan a szezont: egyből egyéni csúcsot repített. Sőt, eredménye egyből aranyjelvényes minősítést ért, hiszen 48,47 méterre hajította a 3 kg-os kalapácsot.

Mögötte az éppen korosztályt váltó Kasó Panna végzett, szintén egyéni legjobbjával.

Az U18-as női kalapácsvetésben Potyondi Eszter kezdett egyéni csúccsal, s meg is nyerte korosztálya versenyét. Eredménye 53,48 méter volt. Az ezüstérmet Mergl Adél szerezte meg 52,16 méteres eredménnyel.

Ugyanezen korosztályban a fiúknál Bolla Dánielt kell kiemelnünk, aki szintén egyéni csúccsal kezdett és ezüstérmet szerzett. Immáron 54,48 méter az új egyéni csúcsa 5 kg-os kalapáccsal. Mögötte bronzérmes pozícióban Kukucska Zoltán végzett.

Remek eredmények születtek az idei év első versenyén

Feketehegy SE

„A felnőtt női kalapácsvetők mezőnyéből ezúttal hiányzott egyik válogatott versenyzőnk, Zimmermann Lili” – mondta Molnár-Lévai Dóra. – „A téli OB-ra már remélhetőleg jó formában térhet vissza. Ennek ellenére az első három helyezésnek egyesületünk versenyzői örülhettek. Zsigovics Panna úgy lett aranyérmes, hogy kisebb sérüléstől szenved. Mögötte nagy egyéni csúccsal a még csak U18-as korú Mergl Adél végzett. Őt követte Potyondi Eszter, aki 4 kg-os kalapácsot fogott a kezébe, ami nehezebb, mint korosztálya versenyszere!”

A szakosztályvezető kiemelte Bodnár Emmát is, aki még csak U16-os korú, és egyéni csúccsal hatodik helyen végzett.  Egyéni csúcsot ért el még Bolla Dániel is a 6 kg-os kalapáccsal, ami az eggyel idősebb korosztály versenyszere.

„E verseny célja az alapozás monotóniájának megtörése volt. Egy felmérés jellegű próba, hogy lássuk, hol tartunk a felkészülés ezen szakaszában” – mesélte Molnár Dániel szakedző. – „A megmérettetésre nem készültünk nagyon komolyan, sőt, egy picit könnyítettünk is az edzéseken, mégis remekeltek sportolóink!”

A Feketehegy SE következő versenye Szombathelyen lesz, az U16-os és felnőtt téli dobó bajnokság, ahol az U16-os versenyzők saját korosztályban, az U18 és U20-as atlétáink pedig a felnőttek között állnak majd pályára.

„Aki becsületesen elvégzi az edzéseken kiírt feladatokat, az el is éri a kitűzött célt!”

Feketehegy SE

„Ez már egy komolyabb állomása lesz a felkészülésünknek, ahol már várunk bajnoki érmeket is” – jelentette ki Molnár Dániel. – „A munkán, felkészülésen egy darabig még nem változtatunk, mivel még javában alapoznak versenyzőink.”

Az időjárási viszonyokra vonatkozóan kifejtette, hogy a hideg idő természetesen nem a legelőnyösebb a dobóatlétikában, hiszen e sportban egy összetett technika végrehajtásra van szükség, amit minél gyorsabban kell elvégezni. Ehhez pedig a magasabb hőmérséklet kedvezőbb. Ezért is van az, hogy nyáron születik a legtöbb egyéni csúcs. Mivel dobni télen, hidegben is kell, ezért a sportolók megpróbálnak minél jobban alkalmazkodni az adott körülményekhez.

„Tanítványaink kiváló teljesítménye főleg annak köszönhető, hogy már eddig is komoly mennyiségű munkán vannak túl egyesületünk tagjai, és szerencsére egyre többen vállalják fel azt a feszített, szigorú munkát, amit ez a sportág megkövetel. Aki becsületesen elvégzi az edzéseken kiírt feladatokat, az egyértelműen meg is látszik a versenyeken az eredményeknél” – mondta a szakedző.

Borítókép: Feketehegy SE
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek