2 évnél régebbi cikk

A fehérvári ASKA is befogadja az Ukrajnából érkező kutyákat, de nekik is kell a segítség
·Hírekállatok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
A fehérvári ASKA is befogadja az Ukrajnából érkező kutyákat, de nekik is kell a segítség
·Hírekállatok·Utolsó frissítés: undefined

Elsősorban azok jelentkezését várják, akik a most a menhelyen lévő oltott, ivartalanított kutyák közül fogadnának be ideiglenesen, de akár állandóra is.

Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat - tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Hivatal még pénteken. Az érkező állatok befogadóhelyei közé már több állatotthon jelentkezett, köztük a székesfehérvári ASKA Alapítvány is.

"Ma mennek le a határra, hogy számadást végezzenek, hány állat elhelyezésére van jelenleg szükség. Elsősorban ott helyben próbálják megoldani ezt, de ha nagyobb a létszám, akkor mi itt, Székesfehérváron 10-15 kutyát tudunk fogadni. Nekik biztosítjuk az élelmet, a teljes orvosi ellátásukat, chippeljük őket, illetve ha szükséges, értük is megyünk" - mondta el kérdésünkre Molnár Tamásné, az ASKA állatmenhely vezetője.

Az érkező kutyákat regisztrálják, és addig vigyáznak rájuk, amíg az eredeti gazdájuk vissza nem tudja őket fogadni. Ezeknek az állatoknak egyedi karantént kell biztosítani, így most az a menhely elsődleges feladata, hogy a jelenleg ott lévő állatok ideiglenes vagy álladó befogadókhoz kerüljenek, ezzel felszabadítva a szükséges férőhelyek számát.

"A mi kutyáink már "készek", oltottak és ivartalanítottak. Nagyon fontos lenne, hogy minél többet tudjunk ideiglenes vagy állandó befogadókhoz adni, hogy legyen elég helyünk az érkezőknek. Ebben kérjük most a segítséget!" - emelte ki a menhely vezetője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek