2 évnél régebbi cikk

Humanitárius adományt küld Opolén keresztül Ukrajnába Székesfehérvár
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Humanitárius adományt küld Opolén keresztül Ukrajnába Székesfehérvár
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Humanitárius adománnyal csatlakozott Székesfehérvár Opole missziójához. A lengyel város levélben kérte testvérvárosait, hogy nemzetközi szinten, közös erővel segítsék a háború súlytotta ukrán testvérvárosukban élőket.

A lengyelországi Opole városa levélben fordult segítségért testvérvárosaihoz, így Székesfehérvárhoz is, hogy a vele nemzetközi partnerségben lévőkkel közösen nyújtsanak segítséget az Opole ukrán testvérvárosában, Ivano-Frankivskban élőknek. A Kárpátmelléki régió legjelentősebb gazdasági és kulturális központjának közel 240 ezer polgára van.

A lengyel kezdeményezést Székesfehérvár humanitárius adománnyal támogatja, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ raktárában rendelkezésre álló készletből közel ezer konzervet (bébiétel, halkonzerv, májkrém, készétel), valamint takarókat, meleg ruhákat, tisztálkodási szereket készítettek össze, melyet a Városgondnokság gépjárműve szállít el Opoléba, tájékoztatott a pakolást megelőzően dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester köszönetet mondott a város közösségének az összefogásért és a felajánlásokért, amelyekkel a háború elől érkező menekülteket támogatják, legyen szó tárgyi vagy pénzbeli adományról. „Természetesen a lengyel testvérváros kezdeményezése mellé azonnal odaálltunk, hiszen ez egy nagyon szép kifejezése a szolidaritásnak, és egyben a lengyel-magyar barátságnak is.”

Opole és Székesfehérvár folyamatosan feladatot vállal a háború miatt elmenekült emberek ellátásában, segítésében. A helyi közösségnek köszönhetően sok felajánlás érkezik a helyi adományraktárba, és folyamatos az adományok szállítása a határra is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek