2 évnél régebbi cikk

Júliustól vehetik birtokba a gyermekek a Mancz János Mini Bölcsődét
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Júliustól vehetik birtokba a gyermekek a Mancz János Mini Bölcsődét
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Az intézmény 32 kisgyermek számára biztosít majd korszerű körülmények között férőhelyet.

A jelenleg egy rossz műszaki állapotú épületben működő Nyitnikék Bölcsőde költözik át júliustól a most kívül-belül megújuló Rákóczi utcai épületbe - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében. A Mancz János Mini Bölcsőde néven tovább működő intézmény négy csoportszobában összesen 32 férőhellyel várja majd a legkisebbeket. 

Barátságos, a gyermekek számára színeivel és funkcionálisan is kedvelhető környezetet alakítottak ki a kivitelezés során, amelyből már csak az udvar rendbetétele és a csoportszobák, kiszolgáló helyiségek eszközökkel való felszerelése van hátra. 

„Nagyon szép környezetet sikerült kialakítani ezzel a 150 millió forintos beruházással, ami a felújítást, az átalakítást és a még most elkészülő udvart is magában foglalja. A Vízivárosban és környékén biztosan nem lesz probléma a rendelkezésre álló férőhelyek feltöltése. Kívánom, hogy kacagással teljen meg az épület!” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

Vargha Tamás is ezen a környéken nőtt fel, mint mondta, az akkori Május 1. Téri Általános Iskolába járva gyakran elsétált az ikonikus épület mellett. „1906 óta a kisgyermekek nevelését szolgálja ez az épület. Nagyon örülök, hogy sikerült megmenteni, és továbbra is olyan funkciót kapott, ami a legfiatalabb korosztályt szolgálja” – emelte ki Székesfehérvár országgyűlési képviselője. 

A komplex beruházás keretében közel 90 millió forintos uniós támogatással valósult meg az épület belső felújítása. Szükség volt a szobabeosztások bölcsődei szabvány szerinti átosztására, teljesen megújultak – méretben a gyermekekhez igazítva – a vizesblokkok, emellett utólagos vízszigetelés, burkolat- és nyílászárócsere történt, új világítási rendszert és tűzjelző hálózatot alakítottak ki, minden helyiséget kifestettek, valamint az akadálymentesítéshez szükséges külső előtető és folyosórész készült el. 

Az épület teljes megújulásához a város is hozzájárult: saját, önkormányzati forrást biztosítva a külső munkálatokhoz. Megtörténhetett a homlokzati és lábazati hőszigetelés (színezéssel együtt), a födémgerendák javítása és állagmegőrzése, a tetőhéjazat cseréje. A bölcsőde telkén lévő melléképület felújítása is megvalósult: hőszigetelték, fűthetővé tették, és gyermek-, illetve mozgássérült WC, babkocsitároló, karbantartói helyiség, műhely és raktár kapott helyet benne. 

A bejáráson készült fényképek ide kattintva nézhetők meg!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek