2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári épületek a Minecraft világában
·TechSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Minecraft verseny 2022
Székesfehérvári épületek a Minecraft világában
·TechSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Különleges versenyt hirdetett az Alba Innovár: helyi diákoknak csapatot alkotva kellett székesfehérvári neves intézményeket, épületeket megépíteniük a Minecraft világában.

Az Alba Innovár vezetője, Laufer Tamás elmondta, a "Tegyük fel Székesfehérvárt digitálisan is a térképre!" szlogent kapta a verseny, amelyen 40 csapatban összesen 160 gyerek indult el. Bár eredetileg székesfehérvári iskoláknak hirdették meg a kreatív megmérettetést, végül két vidéki iskola is csatlakozott.

A jelentkezők számára az Alba Innovár és az István Király Általános Iskola közösen biztosították a Minecraft platformot. Alapvetően 10 és 14 éves kor közötti gyerekek jelentkezését várták, végül fiatalabb csapatok is összeálltak, így két kategóriára bontották a versenyt: a 10-14 éves korosztály mellett a 10 évesnél ifjabb korosztály képviselői is megmutathatták, hogyan boldogulnak a Minecraft világában. 

Az, hogy mely székesfehérvári épületek kerüljenek fel a digitális térképre, ajánlási listából választhatták ki a csapatok, ám a zsűri nem utasította el a diákok önálló ötleteit sem. 

Bár szakmai zsűri is dönt a legjobb pályamunkáról, a versenynek közönségdíja is van: a YouTube-on május 1-én éjfélig lehet szavazni az elkészült építményekre, a győztest pedig május 4-én hirdetik ki.

“Fantasztikus épületeket építettek a gyerekek, és szerintem Fehérvár büszke lesz rájuk! Egy olyan digitális eszközzel foglalkoztak, ami egyértelműen a kreativitást, a csapatmunkát és a kompetencia alapú oktatást erősíti. Jó oldaláról fogja meg digitalizációt és a játékot, hiszen alkotnak valamit a gyerekek" - hangsúlyozta Laufer Tamás.

Az elkészült munkákra szavazni ide kattintva lehet!
(Szerző: Csákány Bence)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek