2 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron kezdi a 3G lekapcsolását a Vodafone már május végén
·Techmobilinternet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.pixabax.com/nicolagiordano
Székesfehérváron kezdi a 3G lekapcsolását a Vodafone már május végén
·Techmobilinternet·Utolsó frissítés: undefined

A hálózat kivezetésével azok az eszközök, amelyek nem képesek csatlakozni 4G-, vagy 5G-hálózatokra, vissza fognak váltani 2G-üzemmódra.

Egy az előfizetők számára most kiküldött tájékoztató üzenetben a Vodafone először említ konkrét időpontot a 3G-s lekapcsolást illetően - írja a HWSW Online Informatikai Hírmagazin. Kiemelik, a Vodafone Magyarország eddig meglehetősen ködösen fogalmazott a céldátumokkal kapcsolatban, ám a most kiküldött előfizetői tájékoztató üzenetben a cég először említ konkrét időpontot a 3G-s lekapcsolást illetően.

Ebben a cég közli, hogy a 3G/UMTS hálózat lekapcsolása első lépésben Székesfehérvár és Várpalota vonzáskörzetében fog megtörténni, a tervek szerint május 23-án.

A szolgáltató figyelmeztet, hogy a hálózat kivezetésével egyes eszközök, amelyek nem képesek csatlakozni 4G-, vagy 5G-hálózatokra, vissza fognak váltani 2G-üzemmódra, ami "befolyással lehet a szolgáltatás zavartalan működésére". A cég az ebből adódó potenciális kellemetlenségek elkerülése, illetve minimalizálása érdekében versenytársaihoz hasonlóan több lépcsőben tervezi a technológia kivezetését, a folyamatról pedig több alkalommal értesíti a potenciális érintetteket e-mailben és SMS-ben.

A versenytársak közül a Magyar Telekom április első felében közölte, hogy június 30-tól országszerte nem lesz többé elérhető a 3G/UMTS hálózat. A Yettel Magyarország egyelőre Baranya megyében és a Balaton környékén végzett a 3G-lekapcsolással, korábban pedig arról tájékoztatott, hogy a legnagyobb lekapcsolási hullám a telekomos ütemtervvel egyezően idén nyáron várható. Hogy ezt követően pontosan mekkora területen és meddig marad még elérhető a technológia, azt nem közölte az operátor - emeli ki a cikk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek