1 évnél régebbi cikk

Életmentő eszközöket kapott a fehérvári mentőállomás
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Életmentő eszközöket kapott a fehérvári mentőállomás
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Többmillió forintos támogatást kapott az OMSZ Fejér Megyei Szervezete Székesfehérvár önkormányzatától és két cégtől. Így életmentő eszközök, ollók, égési sérülésekhez használt kötszerek, defibrillátorok beszerzése vált lehetővé.

Két speciális, az égési sérülések ellátására alkalmas kötszereket tartalmazó táskát és mentéstechnikai eszközöket: öt speciális ollót, valamint három újraélesztő készüléket, emellett pedig klímaberendezéseket kapott a Székesfehérvári Mentőállomás. A Polyax Alkatrészgyártó Kft., a Hungrana Kft., valamint Székesfehérvár Önkormányzata e nagyértékű adományokkal segíti a mentésben részvevők munkáját. 


A világon jelenleg a legkorszerűbb égési kötszereket tartalmazó mentőstáskát (ambulance kit-bag), univerzális ollókat, valamint defibrillátorokat kapott a Székesfehérvári Mentőállomás. Az adományok nagyban segíti a mentés során a bajtársak munkáját, és az égési sérülést szenvedők gyógyulását – mondta Reszegi Imre vezető mentőtiszt a szerdai sajtónyilvános átadáson.  Az egészségügyi eszközök mellett a felajánlott klímaberendezésekkel komfortosabbá vált a mentőállomás épülete is.

A mentők 24 órás szolgálatban, az év mindennapján értünk dolgoznak. Ezért, valamint a pandémia idején teljesített kiemelkedő munkájukért is nagy köszönet illeti őket. Nekünk pedig az a dolgunk, ha ők kérnek segítséget, támogassuk munkájukat – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi, sport- és fenntarthatósági tanácsnok, a RescQ Székesfehérvár Alapítvány tiszteletbeli elnöke. A támogatások mellett a parterekkel való kapcsolattartásban is segít a város.

Hambalgó Mónika, a Polyax Alkatrészgyártó Kft. HR-vezetője elmondta, cégük és a mentők között régóta él az együttműködés. A pandémia alatt maszkot, gumikesztyűt, védőfelszerelést hoztak, de az adományok között élelemiszer és hűtőgép is szerepelt már. Mindig azzal segítenek, amire éppen szükség van, így most két égési kötszereket tartalmazó mentőstáskát (ambulance kit-bag) és öt univerzális ollót adtak át.

A Hungrana Kft. évek óta támogatja a Fejér megyei egészségügyi és szociális intézményeket. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakmai munkáját adományaikkal segítik minden évben. Amint arról a szerdai sajtótájékoztatón Telkes Angelika HR-igazgató beszámolt, a korábbi években a mentősök kérésének megfelelő eszközöket vásároltak, idén azonban egy új útra léptek. Klímaberendezések felszerelésével komfortosabbá tették a mentőállomás épületét.

A mentéshez használt adományok az átadást követően elfoglalták helyüket az esetkocsikban, és ezzel szolgálatba is léptek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek