1 évnél régebbi cikk

Királyi Desszertverseny: fenséges alkotással lepi meg a fehérváriakat a TortaPalota
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Királyi Desszertverseny: fenséges alkotással lepi meg a fehérváriakat a TortaPalota
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined

A város desszertje legyen a székesfehérvári tartózkodás megkoronázása - ezzel a gondolattal indult neki Szabari Éva és csapata a TortaPalota kézműves tortaműhely részéről a Királyi Desszertversenynek.

Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 10 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban. Április 26-tól a https://turizmus.szekesfehervar.hu/kiralyi-desszert-verseny oldalon található Aranybulla Kvíz kitöltésével lehet bekerülni a zsűribe, a verseny részleteiről itt írtunk korábban: 

Kapcsolódó
Április 26-tól jelentkezhetnek a fehérváriak a Királyi Desszertverseny zsűrijébe

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és az Önkormányzat együttműködésében Desszertversenyt hirdettek. Az Aranybulla Emlékév tiszteletére elindított megmérettetésre a nevezők már leadták receptjeiket, a székesfehérvári lakosok pedig csatlakozhatnak a zsűrihez.

Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét. 

Ezúttal Szabari Évával, a TortaPalota kézműves cukrászműhely vezetőjével beszélgettünk:

Milyen indíttatásból vesznek részt a megmérettetésen?

Evidens volt számomra, hogy részt szeretnénk venni. Nem is versenyként tekintek erre a lehetőségre, hanem egy szakmai összefogásként, melyben együtt megháláljuk azt, hogy Székesfehérvár megbecsüli a cukrász szakmát és reflektorfénybe állítja ezzel a rendezvénnyel. 

Mitől királyi egy Királyi Desszert?

Nem a korhűségre törekedtem, inkább az volt a fő csapásirány, hogy egy olyan desszertet tudjak megalkotni, ami kiemelkedő élményt jelent a fogyasztójának. Ha ezzel Székesfehérvárt össze tudja kötni, ez egy szép emlékké válik számára. 

Mekkora csapat vesz részt a versenymunkák kivitelezésében, megálmodásában?

Eredetileg esküvői tortákkal, egyedül indítottam a vállalkozást, de az esküvők vendégei és a korábbi párok is olyan nagy érdeklődést mutattak a munkáim iránt, hogy idővel kinőtte magát a műhely. A süteményt egyedül találtam ki, de négyen dolgozunk itt a műhelyben, és hogy a végső receptúra melyik maradjon, annak eldöntésében kollektíven mindenki részt vett. 

A receptet nem árulhatjuk el, de ízvilágában milyen édességre számíthat a zsűri?

Arra törekedtem, hogy olyan hatást tudjak elérni a textúrával, az ízzel, hogy valóban pompás desszert legyen a végeredmény, amiről az jut az emberek eszébe: ez valóban fenséges! Persze egy 500 fős zsűriben nyilván rengetegféle ízlésű ember lesz majd, kíváncsian várom, ők hogy ítélik meg. 

Azon túl, hogy királyi, ez egy székesfehérvári desszert is lesz. Az önök desszertje kifejezi majd ezt valamilyen formában?

Elsősorban a külsejével próbálom kifejezni. Az is szempont volt, hogy ha ezt gyártanunk kell rendszeresen, akkor a profilunkba belepasszoljon. A kiírásnál előírták, hogy csak minőségi alapanyagokat lehet használni, ennek a az elvárásnak minden termékünk megfelel. Nem kellett olyan anyagokhoz nyúlni, amiket nem ismerünk. Remélem, hogy aki akár turistaként érkezik a jövőben Székesfehérvárra, az itt tartózkodásának megkoronázása lesz, ha megkóstolja a város desszertjét. 

Kapcsolódó
Egyedi, saját receptúrájú sütiket kínál a székesfehérvári TortaPalota a Zone Bevásárlóparkban

A Géza utcai üzlet mellett már a Zone Bevásárlóparkban is hozzájuthatunk a székesfehérvári TortaPalota egyedi süteményeihez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek