1 évnél régebbi cikk

Nem vezetik be augusztus 1-től a kibővített buszmenetrendet Székesfehérváron, jövőre csúszik az indulás
Nem vezetik be augusztus 1-től a kibővített buszmenetrendet Székesfehérváron, jövőre csúszik az indulás

Cser-Palkovics András Instagramon tartott fogadóóráján a buszmenetrend mellett az Alba Plazáról és az elektromos buszokról, biciklikről is osztott meg új információkat.

Az új, kibővített buszmenetrend mikortól lesz érvényben? - tették fel többen is a kérdést Cser-Palkovics Andrásnak az Instagramon tartott fogadóóráján kedden. A válasz pedig az eddig ismert információtól eltérő volt, hiszen a korábban bejelentett augusztus 1-i indulás csúszni fog.

"Nyáron szerettük volna, de a város anyagi helyzete most nem teszi lehetővé, így 2023. január 1-től tervezzük, persze, ha pénzügyi lehetőségeink engedik. A menetrend bővítése amúgy évente majd 400 millió forint pluszköltséget jelent majd" - válaszolta Székesfehérvár polgármestere. Kiderült az is, egyelőre nem lesz több késő esti, éjszakai illetve hajnali buszjárat

A fogadóórán többen kérdeztek rá az Alba Plaza felújítására, illetve érdeklődésre tartott számot az elektromos buszok és biciklik érkezése is. 

- Az lenne a kérdésem, hogy az elektromos buszok és biciklik mikor érkeznek?
- Várhatóan júliusban jön az első kettő, utána fokozatosan a többi 10. Előrehaladott tárgyalásaink vannak e-biciklihálózat ügyben a limeosokkal, akik elindítanák ezt a szolgáltatást Fehérváron.

- Plaza felújításáról mit lehet tudni?
- A plaza tulajdonosa bemutatta nekünk a terveket, biztatóak. Új emelettel bővül majd a mostani épület, a murvás parkoló helyén 1700 parkolóhelyes garázs épül egyben egy vásárcsarnokkal. Legkorábban jövőre indulhat el az építkezés, ami kb. 2-2,5 évig tart majd.

Borítókép: Instagram/Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek