1 évnél régebbi cikk

Nemzetközi együttműködési platform készül a körforgásos turizmusban érintettek számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Nemzetközi együttműködési platform készül a körforgásos turizmusban érintettek számára

Az év elején indult RE-CONNECT Erasmus+ projektben 5 ország szervezetei vesznek részt, köztük a székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség.

A RE-CONNECT projekt célja a vidéki, kevésbé frekventált turisztikai helyszíneken dolgozók kompetenciáinak fejlesztése zöldebb és digitálisabb megközelítések alkalmazásával, a körforgásos turizmus szemléletével összhangban. A projekt célul tűzte ki továbbá a vidéki területek gazdasági potenciáljának előmozdítását, valamint a versenyképes turizmus fejlesztését is.

A projekt fő eredménye egy úgynevezett körforgásos turisztikai együttműködési online platform lesz a helyi turisztikában érintettek számára, hogy egy közös hálózatban megoszthassák tapasztalataikat, kihívásaikat és legjobb munkamódszereiket. Annak érdekében, hogy ez a platform a végfelhasználók számára a lehető leghasznosabb legyen, partnerországonként több mint 20 tematikus szakértő és végfelhasználó bevonásával, ötletbörzék keretében került meghatározásra a platform tematikus tartalma.

A projektben résztvevő valamennyi partnerszervezet bemutatta a projektet a saját helyi környezetében, és kérdőívet osztott meg arra vonatkozóan, hogy milyen tematikus tartalmat és funkciókat kellene tartalmaznia egy ilyen platformnak. A kitöltött kérdőívek elemzése értékes információkkal szolgált, amelyek hasznosak lesznek a platform létrehozásával kapcsolatos további munkában. Az intenzív munka nyáron is folytatódik, a tematikus tartalmak előkészítése és a platform struktúrájának kialakítása következik.

Az elmúlt mozgalmas időszakban sor került a partnerek első transznacionális találkozójára is a szicíliai Cataniában. A találkozón összegezték az eddig elvégzett munka eredményeit, és megállapodtak az előttük álló feladatokról, valamint a munkafolyamat következő lépéseiről.

A projekttel kapcsolatban további információk és hírek elérhetők a projekt Facebook oldalán, valamint a KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek