1 évnél régebbi cikk

Akciófilmbe illő jelenetek után fogták el a menekülő embercsempészt a Fejér megyei rendőrök Bicskén
Akciófilmbe illő jelenetek után fogták el a menekülő embercsempészt a Fejér megyei rendőrök Bicskén

Az egyenruhások Bicskén fogták el azt a sofőrt, aki egy nappal korábban Csabdinál kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

A Fejér megyei rendőrök július 10-én este Csabdinál akartak megállítani egy bolgár honosságú személygépjárművet, mivel az feltételezhetően illegális migránsokat szállított - írja a police.hu.

A jármű sofőrje amint észlelte az egyenruhásokat, Csabdi Bányatelep irányába hajtott, ahol a területet védő korlátot átszakította, és nagy sebességgel egy akácfákkal borított, meredek partoldalon lefelé haladva, beton vízelvezető árokba hajtott. Ott a jármű defektet kapott és az eleje nagymértékben megrongálódott.

A sofőr, valamint az utasok a rendőrök megérkezése előtt kiszálltak az autóból és elszaladtak, azonban többeket közülük az egyenruhások a közelben feltartóztattak, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – meghallgatásukat követően - visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A feltételezett embercsempészt egy nappal később egy bicskei bevásárlóközpontnál igazoltatták a rendőrök, majd elfogták. Kihallgatása folyamatban van.

A nyomozás adatai szerint a 28 éves bolgár sofőr egy nappal korábban 9 fő afgán, illetve pakisztáni személyt szállított autójában, segítséget nyújtva részükre az államhatár jogszerűtlen átlépéséhez.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek