1 évnél régebbi cikk

Rezsivédelem: hamarosan új rendelet születhet
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Rezsivédelem: hamarosan új rendelet születhet

Külön foglalkoznak azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem.

Az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet, speciális életkörülményt megvizsgálnak - erről Dömötör Csaba beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorábanban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kifejtette: a most meghozott kormányzati döntéseket a háború, és az egész Európát sújtó energiaválság indokolja. A háború mindent megváltoztatott, évtizedek óta nem látott mértékben emelkednek az árak, és emellett egyre markánsabban felvetődik az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán elég gáz Európában.

Beszélt arról is, hogy az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs. A cél változatlanul az, hogy a lehető legnagyobb mértékű védelmet biztosítsák a magyar családoknak. A rezsicsökkentést úgy tudják fenntartani, ha azt az átlagfogyasztásig biztosítják, de az új részletszabályokon jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

Ezek az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd. Külön foglalkoznak azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is.

Az államtitkár azt mondta: a magyar kormánynak egyszerre kell gondoskodnia a családok védelméről és arról, hogy legyen elegendő gáz télre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek