1 évnél régebbi cikk

Rászoruló fehérvári gyerekek tanévkezdéséhez keresnek támogatókat
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Rászoruló fehérvári gyerekek tanévkezdéséhez keresnek támogatókat
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Rászoruló családokban élő gyermekek tanévkezdésére és a Guillain-Barré szindrómában szenvedő Zsombi gyógykezelésére is gyűjtenek Öreghegyen.

A tanévkezdés sok család számára komoly anyagi terhet jelent. Vannak, akik szinte napról napra élnek, mert jövedelmük nem elég ahhoz, hogy kifizessék a villany-, a gáz- és a vízszámlát, megfelelő mennyiségű (és minőségű) élelmiszert vásároljanak, ruházkodjanak, és mellette még gyermekük taneszközeit (testnevelési- és rajzfelszerelést, füzeteket, íróeszközöket stb.) is beszerezzék.

Nekik próbál meg segíteni az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász Csoportja, mely több módon is támogatja a nehéz anyagi körülmények között élő családokat és gyermekeiket. A pénzbeli adományokat a plébánián található perselybe dobhatják be azok, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez, illetve az alábbi bankszámlára is lehet utalni:

Az Öreghegyi Plébánia bankszámlaszáma:

CIB Bank: 10702105 - 46915803 – 52100008 (A megjegyzéshez oda kell írni: „Karitász”)

A befolyt összegből, valamint a helyi önkormányzat támogatásából a kiválasztott rászoruló családok 10 ezer forintot kapnak augusztus 15-én a plébánián. Ezt az összeget tanszervásárlásra költhetik a szülők (blokkal kell igazolni az iskolai eszközök megvételét). Az adományból a 6-14 éves, alsó és felső tagozatba járó általános iskolás gyerekek részesülnek.  

„Nagyon sokan vannak nehéz helyzetben, igyekszünk a legrászorultabbakat támogatni most, mivel lehetőségeink szűkösek” – nyilatkozta Bíró Beáta, a Karitász Csoport vezetője. – „Már hosszú évek óta próbáljuk ilyen módon megkönnyíteni a tanévkezdést. Sok olyan családunk van, akik nem tudták gyermekeiket elküldeni a múlt héten tartott táborunkba, így őket különösen szerettük volna meglepni valamivel. A pénzbeli támogatáson kívül minden gyereknek kedveskedünk egy kis ajándékkal: társasjátékokat, jojókat és egészségügyi csomagokat is szétosztunk majd.”

Az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász Csoportja jelenleg 40-50 olyan családot tart számon a körzetükből, melyek rászorulónak minősülnek: nagyrészt sok gyereket nevelnek, alacsony jövedelemmel rendelkeznek, de többen vannak, akinek tartósan beteg a gyerekük, így tényleg nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Őket a Karitász Csoport rendszeresen segíti élelmiszerekkel is.

S, ha már a beteg gyermek fogalma felmerült: augusztus 19-én rendezik meg a Bory-várnál Szent István ünnepéhez kapcsolódóan az Öreghegyi Mulatságot, ahol jótékony célú sütivásárra invitálnak mindenkit a Karitász önkéntesei is: a Guillain-Barré szindrómában szenvedő Zsombor gyógykezelésére gyűjt édesanyja. (A Guillain-Barré szindróma egy ritkán előforduló autóimmun betegség, amely a perifériás,- elsősorban motoros – idegek gyulladásával jár.) A vásárra mindenki vihet süteményt, amit adományért lehet megvásárolni.

„A 4 éves Zsombinak már júniusban szervezett gyűjtés a Karitász. Akkor 212 600 forint gyűlt össze” – árulta el Bíró Beáta. – „Ez az összeg a gyermek gyógytornáját és konduktív fejlesztését segítette.”

A csoportvezető megjegyezte, hogy október végén tárgybeli felajánlásokat is várnak a plébánián: elsősorban dísztárgyakat (kerámiákat, kisebb festményeket, poharakat…). Ezeket a Karitász önkéntesei karácsonyi ajándékként becsomagolják, majd november végén adományért kínálják. A befolyt összegből karácsonykor élelmiszert vásárolnak a rászorulóknak.

Borítókép: Bíró Beáta
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek