1 évnél régebbi cikk

Helyszíni szemle szükséges a többgenerációs családok rezsikedvezményének igényléséhez
·Hírekrezsi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Helyszíni szemle szükséges a többgenerációs családok rezsikedvezményének igényléséhez
·Hírekrezsi·Utolsó frissítés: undefined

A többgenerációs épületekben együtt élő családok számára nyújtott gázárkedvezmény kapcsán az érintetteknek kell benyújtani igénylésüket. Mint kiderült, ennek jóváhagyásához helyszíni szemle szükséges.

A kormány döntése szerint a többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok is rezsicsökkentett áron juthatnak földgázhoz, ha erről az élethelyzetről igazolással rendelkeznek.

Ezt a hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, miután az érintett család azt a város honlapjáról is elérhető formanyomtatványon megigényli.

A Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium közös körlevelet küldött ki minden jegyzőnek szeptember 12-ei keltezéssel arról, hogyan is kell kiadni az élethelyzetet igazoló hatósági bizonyítványt.

A levélben azt is írják, hogy mivel a hatósági bizonyítvány a ténylegesen kialakult állapotot igazolja, ezért csak helyszíni szemle nyomán adható ki. A szeptember 9-i rendeletben még nem említettek kötelező helyszíni szemlét, ugyanakkor tartalmazza, hogy a lakásonkénti kedvezményes mennyiség igénybevételéhez szükséges „hatósági bizonyítvány a ténylegesen kialakult állapotot igazolja”, amiről az általános közigazgatási eljárási szabályok szerint a dokumentum kiállítója helyszíni szemlén győződhet meg.

Cser-Palkovics András polgármester három nappal ezelőtti Facebook-posztja kiegészítéseként csütörtökön jelezte, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai felkészültek a feladatra, mielőbb igyekeznek mindegyik kérelem esetében eleget tenni az újabb követelményeknek. Akik tehát igénylik az együtt élő többgenerációs családoknak járó rezsicsökkentett gázárat, a közeljövőben helyszíni szemlére számíthatnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek