1 évnél régebbi cikk

Lakossági barnakőszén-igényfelmérés: szeptember 28-ig lehet jelezni
Lakossági barnakőszén-igényfelmérés: szeptember 28-ig lehet jelezni

Azok a székesfehérvári háztartások jelentkezhetnek, amelyek széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel ellátottak.

A rezsiköltségek esetleges további segítése érdekében a Belügyminisztérium az önkormányzatokon keresztül országos felmérést indított, hogy egy-egy településen hány háztartásban van széntüzelésre alkalmas fűtőberendezés, és ezek mekkora mennyiségű barnakőszenet igényelnének. 

Lakossági igénybejelentés feltételei:

  • Háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő.
  • Egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás.
  • Egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

Fontos kiemelni, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást! 

Kérik, hogy az érintett háztartások az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezzék esetleges igényüket a Polgármesteri Hivatal felé, hogy az összesített helyi adatokat (háztartások száma, igényelt mennyiség) Székesfehérvár Önkormányzata az országos összesítésbe eljuttathassa.

  • Telefon: +36-70/66-99-199 vagy 22/537-200
  • E-mail: ugyfelszolgalat@pmhiv.szekesfehervar.hu

Határidő: 2022. szeptember 28.

Borítókép: Pixabay/Manfred Antranias Zimmer
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek