1 évnél régebbi cikk

Digitális oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem
Fehérvár Médiacentrum fotója
Dunaújvárosi Hírlap
Digitális oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem

Az energiaköltségek drasztikus emelkedése komoly döntések elé állítja a gazdálkodó szervezeteket, így a Dunaújvárosi Egyetemet is.

A közel tízszeresére emelkedett távfűtési költségek következtében a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) vezetése a Szenátus támogatásával

az oktatás digitális formában történő szervezése mellett döntött, amely lehetővé teszi azt, hogy az intézmény takarékossági okokból az egyes távhővel fűtött épületek használatát – azok állagmegóvása mellett - a fűtési időszakban mellőzze.

A DUE kiváló online tananyagokkal rendelkezik, amelyeket már a COVID-világjárvány időszaka alatt többszörösen is kipróbált és sikeresen alkalmazott. Az egyetemi kollégák a digitális oktatás lebonyolítása terén nemcsak tapasztalatot, de több előre mutató, jó gyakorlatot tudhatnak magukénak - írja a Dunaújvárosi Hírlap.

2022-es évet írunk, a jelen időszak a mindent átformáló digitalizáció korszaka is egyben. A rugalmas működési megoldásokat a DUE mindig is előnyben részesítette, ily módon az egyetem ügyviteli működését is örömmel támogatja az online alkalmazások használatával.  

Az előre eltervezett programokat a Dunaújvárosi Egyetem az idén is megtartja.

A nagy sikernek örvendő Kutatók Éjszakája rendezvényhez hasonlóan szeretettel várja a tudomány iránt érdeklődő látogatókat a november második hetében megrendezésre kerülő Tudományos Hét rendezvényein.

Azok pedig, akik az egyetemi életbe kívánnak betekintést nyerni, továbbá tájékozódnának az egyetem által kínált képzésekről, a felvételi lehetőségekről, illetve szívesen megismernék a Campus területét és laborparkját, a november 12-ére és december 17-ére tervezett Nyílt napok során részesülhetnek teljeskörű tájékoztatásban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek