1 évnél régebbi cikk

Nemsokára befejezik a csalai hulladékudvar fejlesztését
·HírekDepónia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Nemsokára befejezik a csalai hulladékudvar fejlesztését
·HírekDepónia·Utolsó frissítés: undefined

Ezzel a csalai lesz az ország legmodernebb hulladékkezelő központja.

Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé, hogy befejezéséhez közelít a Depónia csalai fejlesztése.

Az új telep 143 település több mint félmillió lakosának a szelektív hulladékát fogja feldolgozni, 350 ezer lakosnak pedig a válogatatlan hulladékát. Ezzel nagyjából 65 ezer tonna hulladékot dolgozunk fel Csalán minden évben.

"Kiemelném, hogy az új létesítmények sokkal jobb munkakörülményeket hoznak a Depónia legfontosabb kollégáinak, azoknak, akik nap mint végzik a hulladékszállítás és feldolgozás kemény, nélkülözhetetlen feladatát. Elindítottuk számukra a bővített csalai buszjáratot is, hogy könnyen kijussanak új munkahelyükre, építettünk számukra közösségi és persze modern tisztálkodási, higiéniai létesítményeket is. Köszönet a munkájukért!" - osztotta meg polgármester.

Fehérvár számára különösen fontos, hogy október végével a Depónia minden kollégája Csalán fogja végezni munkáját, megszűnik a Sörház téri központ, jelentős terhet levéve a környékről. Az új hulladékválogató csarnokok várhatóan 2023 elejétől üzemelhetnek majd, ugyanis rendkívül precíz és hosszadalmas engedélyezési folyamatnak kell megfelelniük.

Mindezek mellett új irodaépületet is kapott a Depónia, melyben egy kifejezetten diákoknak szánt szemléletformáló, oktatótermet is kialakítottunk. Az iskolákkal együttműködésben szervezzük majd ezeket a kihelyezett, interaktív órákat!

A csalai mellett ebben a programban Adonyban is készült egy új hulladékfeldolgozó centrum, ezzel régiónk a legmodernebb, legjobban felszerelt a hulladékgazdálkodás tekintetében, mely kritikus fontosságú a környezetvédelem szempontjából!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek