1 évnél régebbi cikk

Elkészült a Balatoni úti szervizút felújításának első üteme
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Elkészült a Balatoni úti szervizút felújításának első üteme
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A Vörösmarty tér és a Tolnai utca közötti szakaszon megújultak a közművek, a közvilágítás, az út és a járda burkolata, valamint új parkolókat alakítottak ki. A beruházás második üteme a pénzügyi lehetőségek függvényében valósulhat meg.

Október 27-én sikeresen lezárult a műszaki átadás a Balatoni út 3-15. szám közötti szervizút felújításának első üteme kapcsán. A 3-7. szám közötti rész rekonstrukciója teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg bruttó 104 millió forint értékben - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Kicserélték az ivóvíz gerincvezetéket, a házakat ellátó bekötővezetékeket, emellett felújították a csapadékcsatornát és a közvilágítást is.

A szervizút mintegy 152 méter hosszúságban újult meg térkőburkolással, 45 parkolóhelyet alakítottak ki, illetve a társasházak mellett járdákat építettek a gyalogosok számára.

A csütörtöki sajtónyilvános bejáráson Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után, a járvány és az energiaválság okozta nehézségek ellenére elkészült a beruházás, mellyel korszerű, kulturált körülményeket teremtettek.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy nagy beavatkozás volt a közművek vezetékhálózatának rendbetétele, melyet az út- és a járdafelületek, illetve parkolók kialakítása követett.

A szervizút mentén öt fát kellett eltávolítani, döntő többségük beteg volt, így azokat mindenképpen kivágták volna, és egyetlen fa került eltávolításra a nyomvonal szélesítése miatt. A pótlási kötelezettség okán új fákat fognak ültetni a közelben.

Fontos, hogy a kerékpáros nyomvonallal történő összekötés lehetővé teszi a biztonságos biciklis közlekedést a Hosszúsétatér teljes hosszában, gyakorlatilag az ipari parkig – emelte ki a polgármester.

Hozzátette, hogy a munkát folytatni kívánják a szervizút másik felén, a második ütemmel. Megvizsgálják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben miként tudnák biztosítani a beruházás pénzügyi fedezetét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek