1 évnél régebbi cikk

Vizet kértek, pénzt vittek - Fejérben jóhiszemű, idős embereket károsítottak meg
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál
Vizet kértek, pénzt vittek - Fejérben jóhiszemű, idős embereket károsítottak meg

A rendőrség lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A rendőrségre december 7-én este két dunaújvárosi lakostól érkezett bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek megkárosították őket. Az egyik értesítés szerint két nő kopogott be egy idős hölgyhöz, aki ajtót nyitott, az idegenek a lakásba jutottak, majd a sértett figyelmét elterelve a szobaszekrényből lemezkazettát vittek el - számolt be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál.

A másik bejelentő elmondta, hogy idegen férfi és nő kopogott be hozzá hogy vizet kérjenek. Az idős asszony beengedte őket, akik a sértett figyelmét elterelve a szobában lévő szekrényből arany ékszereket, a konyhából pedig készpénzt loptak el.

A rendőrség mindkét esetben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kéri, hogy mindig legyenek bizalmatlanok az idegenekkel szemben!

  • Gyanús személyt lehetőség szerint ne engedjenek be lakásukba, ha ez mégis megtörténik, próbálják meg minél pontosabban megjegyezni az idegen külsejét!
  • A családtagok, rokonok, barátok tartsák rendszeresen a kapcsolatot idős hozzátartozóikkal!
  • Beszélgessenek a veszélyeztetett korosztály tagjaival a sérelmükre elkövethető bűncselekményekről, bűnelkövetési módszerekről és azok elkerülési lehetőségeiről!
  • Amennyiben mégis bűncselekmény áldozata lett, haladéktalanul tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek