1 évnél régebbi cikk

Fenn tudja tartani Székesfehérvár a nyugdíjasok települési támogatását
Fenn tudja tartani Székesfehérvár a nyugdíjasok települési támogatását

Nemcsak a 7500 forintos városi támogatás él továbbra is, de a többi, eddig megszokott városi segítség is tovább folytatódik.

"Az elmúlt héten több kérdést is kaptam a nyugdíjasok 7500 forintos városi támogatásáról és ennek igénylési módjáról. Lesz-e idén is? Igen, a 7500 forintos támogatást fenn tudjuk tartani most is, az elmúlt évek felelős gazdálkodása és tudatos költségvetései lehetővé tették, hogy a '23-as büdzsében is gond nélkül biztosítsuk az idősek települési támogatását, és egyébként a többi, eddig megszokott városi támogatást is" - tette közzé Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

A támogatással kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, hogy miért kell igényelni, miért nem adja oda a város egyszerű átutalással? Ennek oka kettős - írja a polgármester. Egyrészt az önkormányzat nem rendelkezik teljes nyilvántartással a fehérvári nyugdíjasok személyéről, ezt az adatsort nem adja ki a nyugdíjfolyósító. Másrészt ha nem ebben a formában, nem támogatásként adnák a 7500 forintot, akkor jogilag adóköteles lenne ez az összeg. Ezért szükséges, egyben célszerű ezt igényléssel megoldani.

Az igénylőlapot ide kattintva lehet letölteni, majd a kitöltött lapot online, e-papír formájában lehet a legegyszerűbben beadni. Emailen nem tudják fogadni a kérelmeket!

A másik lehetőség, hogy január 9-e (tehát a Városháza újranyitása után) a Városháza portáján lévő gyűjtőládába lehet bedobni a kitöltött igénylőlapot, illetve postai úton is fogadják az igényléseket, de annak van anyagi vonzata, egyben lassabb is.

Borítókép: freepik.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek