1 évnél régebbi cikk

Átadták a kilencedik okostantermet Székesfehérváron
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Átadták a kilencedik okostantermet Székesfehérváron
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

Okostanteremmel gazdagodott a Kossuth Lajos Általános Iskola. A városban ez már a 9. olyan intézmény, ahol a legkorszerűbb digitális eszközök segítségével tanulhatnak a gyerekek.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a 70 éves Kossuth Lajos Általános Iskola: kedden ünnepélyes keretek között adták át az intézményben a közelmúltban kialakított okostantermet. Az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hiszen - mint fogalmazott – napjainkban kiemelten fontos, hogy a diákok megismerkedjenek a legkorszerűbb digitális eszközökkel, és azok segítségével tanulhassanak.

"Használni tudják majd a 3D-s nyomtatót, az indirobotokat, és azzal, hogy élményalapúvá tesszük a tanítást és a tanulást, nagyon inspiráljuk a gyermekeinket” - hangsúlyozta Farkasné Strasszer Márta, a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

Igazi technológiai lavina indult el a városi iskolákban – ezt már Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője mondta. Hozzátette: az elmúlt három évben városszerte kilenc intézményben sikerült már hasonló tantermeket kialakítani. Ezek közül ötöt az önkormányzat támogatott, a többi pedig a KÉPES programnak, vagy helyi cégeknek köszönhetően jöhetett létre.

Az Alba Innovár pedig nemcsak az eszközök beszerzésében segít, de a tanárok egy részének képzésére is nagy hangsúlyt fektet, akik aztán tovább adják tudásukat az iskola többi dolgozójának. Laufer Tamás hozzátette: távlati cél, az, hogy a város mind a 21 iskolájában legyen a jövőben hasonló terem, ha pedig ez megvalósul, akkor megcélozzák azt is, hogy minden iskola minden tanterme okos legyen.

A városrész önkormányzati képviselője, Östör Annamária köszönetet mondott az összefogásért, mint mondta, a kossuthosok mostantól boldog és okos iskolában tanulhatnak.

"Azt ne felejtsük el, hogy itt minőségi oktatás folyik, és nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek, hogy érzik magukat, milyen környezetben tanulnak, milyen lelki környezetben. Én mindig azt láttam, hogy itt a központban vannak a gyerekek. Nagyon szépen köszönöm, hogy az Öreghegynek okos és boldog iskolája van” - mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Az ünnepélyes átadást követően a másodikos kisdiákok játékos, QR-kódos feladatokon keresztül mutatták be, milyen nagy hasznát veszik majd a jövő eszközeinek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek