1 évnél régebbi cikk

Több útszakasz felújítását Fejérben is be tudja fejezni 2023-ban a Magyar Közút
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Több útszakasz felújítását Fejérben is be tudja fejezni 2023-ban a Magyar Közút

A Közút közleményében azt írja, bár tavaly nyár végén az állami beruházásokat felfüggesztették, az elkezdődött, de még nem befejezett projektek közül 2023 tavaszán országosan 130 kilométernyi úton folytatódnak a kivitelezések, ezek közül több munka Fejért is érinti.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 2022-ben a megváltozott gazdasági környezet ellenére is jelentős mennyiségű útfelújítási munka valósult meg - írja a Közút. Külső kivitelezők 960 kilométernyi állami utat teljes körűen, míg a közútkezelő saját gépláncaival 800 kilométernyi mellékutat újított fel.

Ahogy arról korábban mi is hírt adtunk, Fejér vármegyében őszig összesen hét útszakasz készült el közel 38 kilométeren, és két körforgalom kialakítását is befejezték. A 2022 augusztus végéig elkészült, valamint folyamatban lévő munkákat alábbi táblázatunk mutatja.

"A 2022-es beruházások összértéke meghaladja a 185 milliárd forintot, amit döntő többségében a hazai költségvetési források biztosítottak. Bár az elmúlt nyár végén az állami beruházások felfüggesztésére került sor, és jelenleg az előkészítés alatt álló projekt megvalósításának menetrendjének újraütemezésén és felülvizsgálatán dolgozunk, kijelenthető, hogy nem hagyunk félbe beruházásokat, így a tavaly elkezdődött, de még nem befejezett projektek közül 2023 tavaszán további 130 kilométernyi úton folytatódnak a kivitelezések” – mondta el Bartal Tamás, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Igazgatóságának elnöke.

A Magyar Közút kérdésünkre válaszolva arról tájékoztatott, Fejér vármegyében közel 14 kilométeren történnek majd munkák, és a 2023-ra tervezett Pátka bekötőutat már 2022 novemberében be tudták fejezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek