1 évnél régebbi cikk

Márciustól rögzített áron juthatnak hozzá a földgázhoz az önkormányzati intézmények
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined
Márciustól rögzített áron juthatnak hozzá a földgázhoz az önkormányzati intézmények
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált (nem fix hirdetményi) áron vásárló többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron szerezhetik be a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

A friss kormányrendeletben (amely meg is jelent a péntek esti Magyar Közlönyben) megnyitott lehetőséggel költségvetési szervek, helyi és nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik, állami és önkormányzati gazdasági társaságok és egyházak élhetnek - foglalta össze a szekesfehervar.hu.

A fixált árakra átállni kívánóknak nyilatkozniuk kell a földgázkereskedőjük felé arról, hogy a jogosultságuk fennáll, és igénybe veszik a módosított elszámolást.

A nyilatkozatot az intézmény földgázkereskedője által e célra biztosított elektronikus felületen lehet benyújtani 5 munkanapon keresztül, egészen 2023. január 27-én éjfélig.

A határidő jogvesztő, és csak a kereskedő elektronikus felületén keresztül hiánytalanul beküldött nyilatkozat érvényes. A rendeletben rögzített módszertan alapján számított árról a földgázszolgáltató két héten belül e-mailben tájékoztatja ügyfeleit.

A rendeletben érintett intézmények a pénteki kormányzati lépés nyomán az alacsonyabb piaci áron szerződhetnek földgázra, melynek nyomán feltehetően lényegesen alacsonyabb energiaszámlákkal szembesülhetnek a következő hónapokban az érintettek. 

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek