11 hónapnál régebbi cikk

Vasárnap az édesanyákat ünnepeljük
·Életmódanyák napja·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Anemone Fleur
Vasárnap az édesanyákat ünnepeljük
·Életmódanyák napja·Utolsó frissítés: undefined

Még nem késő megtervezni, elkészíteni vagy megvásárolni azt az ajándékot, virágot, amellyel ki lehet fejezni a hálát, a köszönetet a szeretetért, a gondoskodásért, a nevelésért.

Talán a legkisebbek készülnek a legnagyobb lelkesedéssel anyák napjára. Kézzel készített ajándékokkal, verssel kedveskednek édesanyjuknak. Május első vasárnapja nemcsak a gyermekeknek, hanem az anyukáknak is sokat jelent.

"Csodálatos érzés, főleg, hogy két és fél hónapja lettem két gyermekes anyuka. A nagyobbik négy és fél, ő óvodás, kisfiú. Vannak nehézségei, de emellett nagyon szép dolog, hogy anyuka lehetek. Hogyan készülünk? Tegnap pont az oviban volt egy kis műsor nekünk, verset mondtak meg képeslapot kaptunk, aztán a nagyfiú otthon leült, dinós színezőt készít a nagyoknak, én pedig tihanyi levendulás szappanfűzérekkel készülök nekik" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Burainé Endrédi Csilla.

Az pedig, ha valakinek a születés csodája, kisgyermeke érkezése kapcsolódik anyák napjához, igazi ajándék.

"Nekem ez egy csodálatos élmény, egy hatalmas ajándék, hogy három kislány anyukája lehetek. Tavaly ráadásul, pont egy évvel ezelőtt, anyák napján született meg a legkisebb. Hogy készülök? Nagy várakozás van bennem már egy héttel korábban, készülünk a kislányokkal, verseket tanulunk" - mesélte Róth Veronika.

A felnőttek már nem versekkel, kézzel készített meglepetéssel, hanem általában virágcsokrokkal készülnek az édesanyák köszöntésére.

"Mindenféle csokrot kérnek ilyenkor, nagyon nagy sikere van a virágdoboznak és a virágkosárnak, sokkal jobban szeretik, mert könnyebben tudják szállítani, talán tartósabbak is, mint csokorban, de a csokrokat is kedvelik és keresik mert a cserepes virágot is" - mondta el Milis Anita a Hortenzia Virágszalon tulajdonos.

Anita hozzátette, a tavalyihoz képest 20 százalékkal emelkedtek az árak, egy csokor átlagosan 8000 forint. Sokan az utolsó pillanatra hagyják a virágcsokor készíttetést, a virágboltok azonban szombaton és vasárnap is hosszított nyitva tartással várják a vásárlókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek