10 hónapnál régebbi cikk

A MOL nem finanszírozza tovább a Fehérvár FC-t
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOLl Fehérvár FC
A MOL nem finanszírozza tovább a Fehérvár FC-t

A társaság 2010-ben kötött főszponzori szerződést a futballklubbal, 2018 júliusától pedig névadója is lett az együttesnek. A vállalat 13 éven át járult hozzá a fehérvári labdarúgócsapat sikereihez.

A MOL nem hosszabbítja meg a szponzori szerződését a Fehérvár FC Kft.-vel – áll a MOL sajtóközleményében.

A MOL a nemzeti bajnokság színvonalának javulása, illetve a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változások miatt döntött úgy, hogy 2010-től szponzorként lép be a magyar labdarúgó-bajnokságba. Az együttműködés nyomán a székesfehérvári klub a nemzeti bajnokság meghatározó csapatává vált és tisztességgel helytállt az európai kupaporondon is.

A futballklub ez idő alatt három bajnoki címet szerzett (2011, 2015, 2018), elhódította a Magyar Kupát (2019) kétszer lett Szuperkupa-győztes (2011, 2012) és két alkalommal bejutott az Európa-liga csoportkörébe (2012, 2018). Mindemellett a klub több játékost adott a válogatottnak.

„Köszönjük az elmúlt tizenhárom évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk. A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létrehozzunk egy professzionális labdarúgóklubot, amelyben tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítva vannak a feltételek és üzleti alapokon nyugszik a működés. Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra és újra a sikeres pályára terelik a csapatot. Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010 óta a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre” – fogalmazott Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója a szervezet által küldött sajtóközleményben.

A MOLévek óta támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, a magyar válogatottnak és 2020 óta névadó szponzora a Magyar Kupának. Emellett részt vesz a dunaszerdahelyi DAC, a Topolya FC és a Sepsi OSK támogatásban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek