10 hónapnál régebbi cikk

Visszavonult a fehérvári futball történetének legjobb góllövője
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
Visszavonult a fehérvári futball történetének legjobb góllövője
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Nikolics Nemanja a sóstói stadionban rendezett sajtótájékoztatón jelentette be, hogy befejezi pályafutását. Bajnoki mérkőzéseken 117, összesen pedig 164 gólt lőtt a Vidi színeiben.

"Mindig a családom érdekeit néztem. Nem akartam, hogy választani kelljen köztük és a játék között. De most eljött egy ilyen pillanat. És bár imádom, de a foci csak egy játék, a gyerekeim, a családom sokkal fontosabb." Ezekkel a szavakkal indokolta a 35 éves Nikolics Nemanja, hogy úgy döntött, befejezi labdarúgó pályafutását. Amely során három országban volt gólkirály, a magyar bajnokságot kétszer nyerte meg a fehérvári klubbal, játszott a Bajnokok Ligájában, Európa-ligában és két Európa-bajnokságon is.

Függője voltam a góloknak, a falusi meccsektől a nagy stadionokig

- mondta Nikolics a sajtótájékoztatón, amelyen összefoglalta pályafutását. A zentai grundoktól indulva az első, még sikertelen magyarországi próbajátékon, majd a barcsi, kaposvári szerződésen és a sikeres fehérvári éveken át egészen az amerikai kalandig. Sorsszerű, hogy első gólját a magyar bajnokságban épp a Videoton ellen szerezte, abban az idényben, amelynek felénél aztán Sóstóra igazolt. Itt kétszeres bajnok lett, kétszer is gólkirály és emlékezetes meneteléssel az Európa-liga csoportkörébe is bejutott 2012-ben.

"Életem legjobb döntése volt, amikor a Vidibe igazoltam. Történelem, ami itt volt, nagyszerű élmények, sírás és nevetés is. Összesen 164 gólt szereztem piros-kékben, gólkirály, bajnok lehettem.

De a legbüszkébb az itt kapott szeretetre vagyok, ami a stadionban és a városban is mindig megnyilvánult felém. Akkor is, amikor nem ment jól a játék, mert tudták az emberek, mit jelent nekem a klub és a város. Ez lett az otthonom

- mondta Fehérvárról. Amikor a Legia Warszavában majd a Chicago Fire-ben töltött szezonok után (a lengyel és az amerikai liga gólkirályi címét is megszerezte) 2020-ban visszatért a Mol Fehérvárhoz, előbb  beállította, majd megdöntötte Szabó József bajnoki gólcsúcsát. A klub immár legtöbb bajnoki találatát szerző csatár végül 117 gólt lőtt a magyar bajnokságban.

A pályafutása végén Törökországban, majd Cipruson is szereplő Nikolics a magyar válogatottban 43 meccsen játszott. Mint mondta, szeretett volna első számú csatár lenni a nemzeti csapatban, hiszen 2014 és 2018 között folyamatosan gólkirály volt, de ez nem valósult meg. Így is büszke a válogatottságra, hiszen amikor 18 évesen átjött Magyarországra, még nem merte ezt is megcélozni.

Szülei, bátyja, felesége és gyermekei, menedzserei is jelen voltak a tájékoztatón, amelyen Nikolics mindenkinek köszönetet mondott. Edzőknek, játékostársaknak, akik részt vettek vele a "nagy utazáson". Ahogy fogalmazott: "Én mindig akkor voltam jó, amikor jó rendszerben játszottam. Úgy gondolom, mindenkivel megtaláltam a hangot."

Nikolics Nemanja pályafutásáról a fehérvári klub honlapja készített filmet akkor, amikor megdöntötte Szabó József csúcsát:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek