9 hónapnál régebbi cikk

Újdonság az EFOTT-on: különleges koncerttel készülnek a Velencei-tó legnagyobb bulisorozatára
Fehérvár Médiacentrum fotója
EFOTT
Újdonság az EFOTT-on: különleges koncerttel készülnek a Velencei-tó legnagyobb bulisorozatára

Szerdán startol az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója, vagyis az EFOTT. A zenei fesztiválra ezúttal egy újdonsággal is készülnek a szervezők.

Két nap múlva újra megtelik a Velencei-tó partja egyetemistákkal, hiszen július 12-én megnyitja kapuit az EFOTT Fesztivál. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója már több mint 45 éve a fiatalság egyik kedvenc nyári fesztiválja. A rendezvény különlegessége, hogy a rengeteg koncert és fellépő mellett az ország 17 egyeteme is képviselteti magát, idén a veszprémi Pannon Egyetemmel az élen. Az úgynevezett „Universum” egész nap számos lehetőséget biztosít a fesztiválozóknak a felsőoktatási intézmények megismerésére és a kikapcsolódásra.

,,Ez egy olyan rendezvény, ahol megéri délelőtt érkezni, hiszen egy olyan nappali programhalmazunk van a fesztivál területén, ahol mindenki megtalálja a maga szórakozását. Közel száz kiállítónk lesz idén, mindenki interaktív játékokkal, programokkal készül, hozzávetőleg ötven sportot lehet kipróbálni a fesztivál területén” – mondta Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

Az esti órákban pedig kezdődhet a színpadról színpadra járás, hiszen több mint száz hazai és külföldi fellépő várja július 12. és 15. között a Velencei-tóhoz látogatókat, így például a Blahalouisiana, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma vagy Azariah. Az idei év kuriózuma a korábbi és az aktuális nagy magyar előadók együttműködésén alapuló EFOTT Legends, amit július 14-én, pénteken láthatnak és hallhatnak a fesztiválozók.

„Ez egy egyedülálló színpadi produkció, amire még soha nem volt példa. Itt a korábbi évek sztárjai, Nagy Feró, Zalatnay Cini, Neoton Éva és Ádám fognak együtt énekelni régi slágereket napjaink előadóival. A színpadi produkciót a Színművészeti Egyetem egy csoportja rendezi és a MOME hallgatói is részt vesznek a díszlet kialakításában. Egy olyan produkció lesz, ami a művészet, illetve a kulturális szféra számos ágazatát jeleníti meg egyszerre” – tette hozzá Budai Marcell.

A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivált idén is Sukorón rendezik meg, az odajutáshoz külön buszokat biztosítanak Kápolnásnyékről és Velencéről. A fellépőkről, a közlekedésről és a szabályzatról az EFOTT weboldalán vagy a rendezvény Facebook-oldalán érdemes tájékozódni.

Kapcsolódó
EFOTT 2023: itt az utolsó jegyárforduló

A 24. órában vagy, hogy még kedvezményesen szerezhesd be a 2023-as EFOTT Fesztivál jegyed! Ne szalaszd el a lehetőséget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek