8 hónapnál régebbi cikk

A Velencei-tónál átlagosan 12 ezer forint a szállás egy éjszakára, Gárdony a legkedveltebb
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
A Velencei-tónál átlagosan 12 ezer forint a szállás egy éjszakára, Gárdony a legkedveltebb

A nyári hónapok közül eddig augusztusban a legkisebb az elmaradás a belföldi szállásfoglalások terén tavalyhoz képest a Szallas.hu adatai szerint, jelenleg 7 százalékkal kevesebb a megtett, nyári leutazási dátumú belföldi szállásfoglalás, mint 2022-ben ilyenkor.

A portál foglalási statisztikái országos viszonylatban azt mutatják, a nyári foglalások harmada kétéjszakás, negyede egy, ötöde pedig három éjszakára szól, és nem csak az olcsóbbra van igény: balatoni négycsillagos hotelt többen foglaltak idén, mint tavaly nyáron.

Vízpartjaink közül a Tisza-tó átlagára a legkedvezőbb, egy főnek egy éjszaka 9 400 forint. Ez a balatoni árakhoz képest 25,6 százalékkal olcsóbb, ám a Balaton és a Velencei-tó átlagárai hasonlóak. Előbbinél 12 600 forint az átlagos ára egy éjszakának egy fő részére, míg a Velencei-tónál 12 570 forint.

A Velencei-tónál idén is az apartmant választották a legtöbben, aránya tavalyhoz hasonlóan 33 százalék. Itt a hoteleknél látszik visszaesés a főbb szállástípusok közül, a panziók és a vendégházak kereslete viszont nőtt. Az oldal adatai szerint a Velence Spa Termál- és Élményfürdőt, a pákozdi Katonai Emlékparkot és a Velencei Szabadstrandot keresik fel sokan.

A Velencei-tó top települései foglalási szám alapján 2023 nyarán:

  1. Gárdony
  2. Velence
  3. Agárd
  4. Pákozd
  5. Kápolnásnyék

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek