7 hónapnál régebbi cikk

Főszerepben a fenntarthatóság: különleges járgányok lepték el a Várkörutat
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Főszerepben a fenntarthatóság: különleges járgányok lepték el a Várkörutat

Többek között a legújabb elektromos autókkal, buszokkal és rollerekkel is megismerkedhettek az Európai Mobilitási Hét nyitórendezvényére, a Menő Jövőre kilátogató székesfehérváriak.

A fenntarthatóságot, környezetvédelmet és alternatív közlekedési eszközöket bemutató rendezvényen olyan eszközökkel és megoldássokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek már nem a jövő, hanem a mindennapjaink részei is lehetnek.

A Rákóczi utca – Várkörút lezárt szakaszán és a Prohászka ligetben szombaton egészen 18 óráig lehet kipróbálni a legújabb elektromos autókat, rollereket és közlekedési eszközöket. Érdekesség, hogy nem csak kipróbálni lehet őket, de a kiállítók segítségével magát a technológiát és annak működését is megismerhetik a résztvevők.

Bejárható és megnézhető volt a Volánbusz Székesfehérváron is használt elektromos busza, a kisebbek játszhattak autószimulátorral, de volt akadálypálya és KRESZ tanpálya is. A rendezvényen az Ikarus elektromos busza egy próbakörre is elviszi a látogatókat, akik minden egész órában szállhatnak fel a városnéző buszra a Skála és a József Attila utca között.

A közlekedés egy hagyományos formáját, a gyaloglást helyezik előtérbe a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség nordic walking oktatásai. A Prohászka ligetben megtalálható a Gaja Környezetvédő Egyesület is, akik komposztálási, energiahatékonysági tanácsadással, valamint vízvizsgálattal és ökológialábnyom-számítással várják a látogatókat egészen 18 óráig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek