Saját finomságaikat termelik és főzhetik meg a fehérvári iskola diákjai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Saját finomságaikat termelik és főzhetik meg a fehérvári iskola diákjai

Megújultak a magaságyások, és tankonyhát alakítottak ki a Németh László Általános Iskolában. Szerdán ünnepélyes keretek között adták át az intézményben az Alcoa Alapítvány pályázatán nyert beruházást.

Egy ízlésesen, és biztonságosan berendezett tankonyhát vehettek birtokba szerdán a Németh László Általános Iskola diákjai. Az intézményben évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre. Az iskola 30000 dollárt nyert az Alcoa Alapítvány meghirdetett pályázatán, amiből nemcsak a tankonyhát alakították ki, de az udvaron található magaságyások is megújulhattak, melyekben a gyerekek különböző zöldségeket termeszthetnek.

A konyhatechnológia tudományát nemcsak a délelőtti technika órák keretében elsajátíthatják el a tanulók, de délutáni szakkörök alkalmával is megtanulhatják a legfontosabb fortélyokat. A helyiség a közelmúltban készült el, és teljes egészében akadálymentesített.

A projektzárót az intézmény diákönkormányzati napjának keretében tartották meg, így a nap folyamán akadályverseny, gyümölcskóstolás, és különböző előadások is vártak a diákokra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek