7 hónapnál régebbi cikk

Egészséges életmóddal a limfóma ellen
Egészséges életmóddal a limfóma ellen

A limfóma megelőzése, utókezelése és legfőbb tudnivalói - mindezekről hallhattak előadásokat az egészségügyi dolgozók a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban. A programon az orvosok a betegséggel kapcsolatos pszichés és életmódbeli tanácsokat is kaphattak.

Szeptember 15-e hivatalosan is a limfóma világnapja. Ez alkalmából tartottak ünnepséget a Fejér Vármegyei Szent György Kórházban. Az ezerarcú betegség a nyiroksejteket és a fehérvérsejteket érintő rosszindulatú daganatos elváltozás. Bátay Árpád, a hematológiai osztályvezetője elmondta, hogy egyre többen küzdenek a limfómával, gyakran úgy, hogy nem is tudnak róla.

Jó hír azonban, hogy megfelelő kezeléssel ma már gyógyítható. A limfóma ellen, mint sok más betegség esetében, sokat tehetünk, ha kellően odafigyelünk magunkra és az egészséges életmódra.  "A magunkra odafigyelésben itt is ott van, h amikor magunkat átnézzük, fókuszálunk, figyelünk azokra is a néha nehezen észrevehető nyirokcsomókra, amik a betegség megjelenésének első jelei is lehetnek" - mondta el Bátay Árpád, a hematológiai osztály osztályvezető főorvosa.

A világnapi rendezvény keretében érdekes előadásokat hallgathattak a limfóma utókezeléséről, valamint életmód és pszichés tanácsadásokat is kaphattak az egészségügyi dolgozók.

Borítókép: Szeifert Richárd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek