7 hónapnál régebbi cikk

Országosan is példaértékű a fehérvári plusz cafetéria
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Országosan is példaértékű a fehérvári plusz cafetéria

Ahogy mi is korábban megírtuk, a Közgyűlés legutóbb többek között arról is döntött, hogy több mint háromezer, az önkormányzat intézményeiben és gazdasági társaságaiban dolgozó kap novemberben egyszeri 100 ezer forint kiegészítő juttatást. A Világgazdaság most ezzel a témával is foglalkozik.

Az országos gazdasági oldal kiemeli azt is, hogy Cser-Palkovics András polgármester a döntés indoklásában hangsúlyozta, a város dolgozói sokat tettek azért, hogy a korábbi takarékossági intézkedéseket be lehessen tartani és források szabadulhassanak fel, éppen ezért szeretnék, hogy a pénzen túl azt az erkölcsi támogatást is éreznék az emberek, ami a döntés mögött áll.

A támogatás a legtöbb munkavállaló esetében százezer forintot fog jelenteni.

A portál idézi a polgármester egy másik, ugyancsak fontos kijelentését, mely szerint továbbra is biztonságos és stabil a büdzséje Székesfehérvárnak, nulla forint az adósságállomány és hitelfelvétellel sem idén, sem pedig jövőre nem számol.

A város költségvetését az év elején összesen 104 milliárd forinttal fogadták el, amelyből 50,7 milliárdot szánnak fejlesztési és felújítási célokra. Az iparűzési adóbevétele minden korábbi rekordot megdönthet, 23 milliárd forintot terveztek be az a büdzsébe az adónemből - írja az oldal.

Kapcsolódó
Közgyűlés: költségvetés-módosítás, új támogatások és fejlesztések

Stabil és biztonságos a költségvetési helyzete a városnak - hangzott el a költségvetési rendelet módosítása kapcsán. A testületi ülésen döntöttek arról is a képviselők, hogy támogatást adnak az önkormányzat intézmények és vállalatok dolgozóinak, segítséget ad a város a civileknek és javaslatokat fogalmaztak meg a buszmentrend és az országbérlet, vármegyebérlet kapcsán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek