7 hónapnál régebbi cikk

A kárpátaljaiak megsegítésére tartott csendes napot a Belvárosi Református Egyházközség
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
A kárpátaljaiak megsegítésére tartott csendes napot a Belvárosi Református Egyházközség

A Magyar Református Szeretetszolgálat támogatásával szeptember 30-án tartották a Kárpátaljaiak csendes napját. Lelki feltöltődéssel, gyerekfoglalkozásokkal, beszélgetésekkel várta a Székesfehérváron élő kárpátaljai magyar és ukrán családokat a Belvárosi Református Egyházközség.

A Székesfehérvári Belvárosi Református Egyházközség a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatásával lelki feltöltődést szervezett a Székesfehérváron élő kárpátaljai magyar és ukrán családoknak. A gyülekezetben is jó néhány kárpátaljai család talált menedéket, ezért döntöttek úgy, hogy megszervezik a családi eseményt.

“Azokban a közösségekben, ahol kárpátaljai magyar és ukrán anyanyelvű menekültek vannak, azoknak a megsegítésre, egy családi nap lebonyolítására lehetett pályázni, ez a nap erről szól" - fogalmazott Csepregi Tibor, a Székesfehérvári Belvárosi Református Egyházközség missziói gondnoka.

A Magyar Református Szeretetszolgálat néhány hónappal ezelőtt írt ki pályázatot a csendes nap megszervezésére, amire a Székesfehérvári Belvárosi Református Egyházközség sikerrel pályázott.

“Most már azt tudom mondani, hogy egy-két éve jó néhány kárpátaljai család talált leki menedéket, a városban otthont, így ezen a napon hálát adunk az Úrnak. Illetve a Magyar Szeretetszolgálat által biztosított összeggel, megajándékozással egy keretet adunk" - tette hozzá Csepregi Tibor.

A csendes napot lelki áhítattal kezdték, majd a bizonyságtételek következtek. A lelki gyakorlatok után városnézés következett, majd kisvonattal járták körbe Székesfehérvárt a vendégek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek