6 hónapnál régebbi cikk

Tovább csökkent a használt autók ára a piacon
Fehérvár Médiacentrum fotója
allianz.hu
Tovább csökkent a használt autók ára a piacon

Az árcsökkenés mellett a forgalom is jelentősen megnőtt, jelenleg az az ötmillió forint környéki autókra a legnagyobb a kereslet.

A tavalyi év magas áraihoz és az év eleji árzuhanáshoz képest tovább csökkent a használt autók értéke a piacon. Lakatos Dávid használtgépjármű-értékesítő kiemelte, komoly változáson mennek keresztül a kereskedések, így az árcsökkenés miatt fontos, hogy fokozottan odafigyeljenek az autóbeszámításokkal kapcsolatban: “Sok minden befolyásolhatja az árakat, a gazdasági helyzettől kiindulva odáig, hogy autók most már elérhetőek nagyjából, nagy számban vannak a piacon. Tavaly nagyon kevés autó volt elérhető. Jelenleg ötszörösére nőtt az eladandó autók száma, illetve a beszámítást kérő tulajdonosok száma. Így megnőtt a kínálat, ezért az árak lefele mentek.”

Az értékesítő hozzátette, azt tapasztalják, hogy az árcsökkenés mellett a forgalom is jelentősen megnőtt: "Azt tapasztaljuk, hogy a jelenleg a 10 millió forint alatti, sőt, inkább az 5 millió forint környéki autók, amik jobban mennek. Előtte, tavaly például a 10 millió forint feletti autók voltak azok, amelyekre nagyobb érdeklődés volt.”

Lakatos Dávid elmondta, ugyanúgy ahogy az árnövekedésnél, most sem tudják megjósolni, hogy ez a csökkenés meddig tart. Bíznak benne, hogy hosszútávon realizálódik a helyzet és mindenki az értékének megfelelően juthat hozzá az autókhoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek