6 hónapnál régebbi cikk

Tópartis diákok kiállítása a városházán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Tópartis diákok kiállítása a városházán

Megnyitották a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatos tavaly végzett diákjainak tárlatát, amelyet az iskola felújítása miatt idén a Városházán látható.

Tizenharmadik alkalommal rendezett a Tóparti Gimnázium őszi kiállítást. A múlt évben művészeti szakon végzett diákok mutathatták be kerámia, textil és grafikai munkájukat. Vizi László Tamásné, az intézményvezetője elmondta, a kiállított tárgyak hosszú folyamat munkái, öt évre tekintenek vissza. Négy éven keresztül a rajzkészséget és a szakma alapjait sajátították el a diákok, majd ötödévben különböző munkákat készítettek, illetve év végén OKJ-s vizsgát is letettek. 

A januárban elkezdett átfogó iskola felújítás miatt a kiállítás helyszíne nem lehetett megszokottan az intézmény aulája. Cser-Palkovics András ez után ajánlotta fel a rendhagyó helyszínt, és a válogatást ebből kifolyólag VÁROS-HÁZÁN-ra keresztelték.

"Tavaly már láttuk azt, hogy a Tóparti felújítása szerencsére megkezdődhet, és olyan szintű teljes felújítás történik, hogy ott idén októberben a kiállítást nem lehet majd megtartani,

de nem szerettük volna, hogy a hagyomány megszakadjon, így a Városháza folyosójára meghívtuk a kiállítást.

Örülök, hogy a tóparti elfogadta ezt a meghívást" - mondta el a megnyitón Székesfehérvár polgármestere, aki kiemelte, szeretné, ha a városházán hagyománnyá válna a Tóparti őszi tárlatának bemutatása.

A kiállítást november 24-ig tekinthetik meg munkanapokon 9 és 15 óra között.



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek