6 hónapnál régebbi cikk

Cseh és magyar fiatalok ismerkedtek Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Cseh és magyar fiatalok ismerkedtek Fehérváron

Cseh és magyar fiataloknak szerveztek kétnapos találkozót azért, hogy a korosztályukat érintő kérdésekről egyeztessenek. A Visegrádi Alap által támogatott projekt keretében workshopok, és városnézés várt csoportra.

A csehországi Bruntál városából érkeztek fiatalok szerdán a Városházára. A Változás Mentálhigiénés Egyesület és a Székesfehérvári Diáktanács, valamint a cseh General and Sports Grammar School intézmény partnerségben megvalósuló szakmai program résztvevőit Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: nagyon fontosak a nemzetközi kapcsolatok, a mostani találkozó is egy korábbi lengyelországi látogatás hozománya, ami azt célozza meg, hogy a fiatalok között is létrejöjjön és erősödjön a partnerség.

A mostani alkalom előkészítője volt egy későbbi ötnapos programnak, szerdán egymás munkáját ismerhették meg a résztvevők.

"Mostanában a fiataloknak nagyon sok nehézséggel, kihívással kell szembenézniük, és tudjuk, látjuk, hogy nagyon szívesen fordulnak egymáshoz. Ennek az előkészítő találkozónak az a célja, hogy segítsük őket a fejlődésben, hogy jó segítővé tudjanak válni” - mondta az fmc.hu-nak Rózsás Ildikó, Változás Mentálhigiénés Egyesület szakmai vezetője.

A tréning februárban lesz majd Fehérvár térségében, majd a projekt zárására Bruntálban kerül majd sor jövő tavasszal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek