6 hónapnál régebbi cikk

Miért engedi Isten?! - Válaszokat kerestek Fehérváron a hívők
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Miért engedi Isten?! - Válaszokat kerestek Fehérváron a hívők

A Mezőföldi Református Egyházmegyei Női Konferencia programjának fontos célja volt, hogy a nők segítséget kaphassanak a mindennapi problémák leküzdéséhez.

Miért engedi Isten?! – Nehézségek az életünkben címmel előadásra várták a hívőket a Budai Úti Református Templomban. A hölgyek azért érkeztek, hogy egy jó közösségben, egy érdekes témát körüljárva töltekezzenek a hétköznapokra. A konferencia résztvevőit Berze János lelkipásztor köszöntötte, aki hangsúlyozta: a nők a család antennái, akik összefogják a családi életet, ezért fontos a példamutatásuk mások számára.

A hívők ezt követően P. Tóthné Szakács Zita előadását hallgathatták meg. A nyugalmazott lelkész kiemelte: amikor az ember felteszi a kérdést, hogy miért engedi Isten, hogy a keresztény ember életében nehézségek legyenek, akkor arra kell a figyelmet ráirányítani, hogy Jézus Krisztus nem ígérte, hogy nem lesznek nehézségek az életünkben. Hozzátette: Krisztus is felvette a keresztjét akkor, amikor emberré lett, végigjárta a nehéz utat, és közben nem mondta azt, hogy Isten célját nem akarja teljesíteni. Az ő követőinek pedig ezt az utat kell járni.

Arra kell fókuszálni, hogy Isten mit akar bennünk és általunk elvégezni. Nincs olyan ember, akinek ne lenne az életében próbatétel, és ebben egymást úgy tudjuk segíteni, hogy egy közösséghez tartozunk és beszélünk a próbatételeinkről, valamint arról, honnan kaptuk a megoldást, kitől kaptunk erőt arra, hogy túléljük a gondokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek