4 hónapnál régebbi cikk

Újévi szentmise Isten anyja ünnepén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Putyora Gábor
Újévi szentmise Isten anyja ünnepén

Január elsején, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén szentmisére várták a híveket a Szent István Székesegyházba. Az újévi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta.

Szűz Mária Isten anyja ünnepét január elsején, karácsony nyolcadnapján tartja a római katolikus egyház, Jézus körülmetélkedésére emlékezve.

Az újévi szentmisén Spányi Antal megyés püspök szent beszédében elmondta, Máriát egy újabb névvel ünnepeljük, mint Isten anyját köszöntjük. Az ember megtörte a barátságot a bűnnel, majd jött a Megváltó. Amikor eljött az idő teljessége, Mária megszülte a gyermeket. hogy aztán a népek reményben éljenek: "Mi erre a gyermekre pedig nem pusztán úgy tekintünk, mint egy gyermekre a többi között, ez is csodálatos volna, de mit tudjuk, hogy ez a gyermek Isten fia. Ebben a gyermekben, Mária fiában maga az Isten jött el hozzánk. Ezért joggal köszöntjük Boldogságos Szűz Máriát."

A megyéspüspök hozzátette, attól a pillanattól kezdve, hogy Mária világra szülte gyermekét, nemcsak abban hiszünk, hogy eljön az Isten, hanem tudjuk, hogy velünk van. Spányi Antal a keresztények küldetéséről is beszélt: "Amikor elkezdjük ezt az új évet, akkor tudnunk kell, hogy az a feladatunk, hogy új világot építsünk, hogy ezt a világot jobbítsuk, hogy próbáljuk meg a sebeket gyógyítani, az ellentéteket elsimítani, a szíveket bátorrá és erőssé tenni. Isten országát építsük."

Mint a megyéspüspök mondja, tanúságot kell tennünk arról a hitről, a Szentlélek ajándékáról, amelyet Isten jelenléte erősít bennünk. A világ nem elveszett, mert a világ Istené.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek