5 hónapnál régebbi cikk

Kodzsugukila, a boszorkány-gyerekelőadás az Igézőben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Kodzsugukila, a boszorkány-gyerekelőadás az Igézőben

Danny Bain, amerikai zenész, zeneszerző, mesélő előadását láthatták vasárnap az Igézőbe érkezők. A darab különlegessége, hogy hagyományos afrikai hangszerek használatával adta elő a művész a történetet.

Danny Bain amerikai művész még 2017-ben készítette a darabot, azóta pedig több díjat is elnyert érte. A történetet Sándor Anna írta, afrikai népmesei stílusban, amit hangszereivel és remek játékával tett tökéletessé az amerikai előadó.

A darab egy Kodzsugukila nevű gonosz boszorkányról szól, aki elrabolja a holdat, két gyermek segítségével azonban sikerült visszahozni az embereknek.

Nagy előszeretettel hívjuk évente akár többször is a művészt, hiszen jó szórakozási lehetőség a felnőttek és a gyerekeknek is, és különleges, illetve saját készítésű hangszereket használ.

A mesék amiket előad nem a szokványos magyar fül által megszokott mesék.

Nagyon szeretjük őt, és már szinte kialakult egy rétegközönsége aki mindig eljön és meghallgatja" - mondta el Szabó Miklós, a Szabad Színház egyik vezetője.

Az Igézőben minden vasárnap láthatnak gyerekelőadást a színházkedvelő családok. November 12-én Zsiga Edward gyermekbűvész műsora várja majd az érdeklődőket, de az év többi részében is színes programokkal készülnek a hét utolsó napján a gyerekeknek és szüleiknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek