3 hónapnál régebbi cikk

Már vannak részletek a Fejérben február 1-től induló egységes ügyeleti rendszerről
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Országos Mentőszolgálat
Már vannak részletek a Fejérben február 1-től induló egységes ügyeleti rendszerről

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint február 1-től Fejér és Pest vármegyében folytatódik az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése.

Elérte a háromszázezret az Országos Mentőszolgálat egységes alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma - közölte a szervezet az MTI-vel. Az (OMSZ) tájékoztatása szerint a tavaly február 1-jén Hajdú-Bihar vármegyében indult egységes rendszerhez eddig 17 vármegye csatlakozott, és a működés mindenhol zavartalan. Hozzátették, hogy február 1-jétől Fejér és Pest vármegyében folytatódik az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése.

Az Országos Mentőszolgálat oldalára Hogyan segít az ügyelet címmel részletes információkat tartalmazó grafika is kikerült már a Fejér vármegyei ügyeleti rendszerrel kapcsolatban. A tájékoztatóban felhívják a figyelmet, az ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén ne menjünk sehova, hanem hívjuk a központi 1830-as telefonszámot. Ezen a központi számon egyébként telefonos tanácsot is adnak, szükség esetén ügyeleti kocsit küldenek, illetve életveszély esetén azonnal mentőt riasztanak. 

Orvosi ellátásra bemehetünk hétköznap 16 órától 18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8 órától 14 óráig - erre a tájékoztatás szerint hét városban lesz kijelölt ügyelet: Bicskén, Enyingen, Dunaújvárosban, Móron, Sárbogárdon, Székesfehérváron és Velencén. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra is, hogy az alapellátást lehetőleg háziorvosunk rendelési idejében vegyük igénybe.

Éjszakai ügyelet Fejér vármegye két pontján, Székesfehérváron és Dunaújvárosban lesz hétköznaponként 22 órától 8 óráig, illetve hétvégén és ünnepnapokon 14 órától 8 óráig.

A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint a székesfehérvári kórházban munkanapokon 16 órától 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8 órától 20 óráig, valamint a dunaújvárosi kórházban hétvégén és ünnepnapokon 8 órától 14 óráig végzik. A központi ügyeleti telefonszám a teljes ügyeleti időszakban a gyermekek esetében is a 1830-as szám.

Információnk szerint további részleteket hétfőn lesznek az egységes ügyeleti rendszerről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek