3 évnél régebbi cikk

Rengeteg életet mentett meg egy év alatt az ÉletMentő alkalmazás, a mentőszolgálat applikációja
Fehérvár Médiacentrum fotója
play.google.com
Rengeteg életet mentett meg egy év alatt az ÉletMentő alkalmazás, a mentőszolgálat applikációja

Az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország közös applikációja egy éve elérhető, a hasznossága kapcsán a számok önmagukért beszélnek.

A különleges applikációt még 2020 januárjában mutatta be az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország. Az android és iOS telefonokra egyaránt elérhető app legfontosabb tulajdonsága, hogy rosszullét, baleset esetén egyetlen gombnyomással mentőt hívhatunk.

Az alkalmazás bevezetéséről már mi is írtunk korábban, de érdemes ismét átfutni a legfontosabb ismertetőit: Előre megadhatjuk egészségi állapotunk és korábbi betegségeink, sérüléseink adatait, az épp szedett gyógyszerek listáját, így a segélyhíváskor a mentők rögtön látják legfontosabb adatainkat, kórelőzményünket.

A hívással együtt pontos helymeghatározás is történik, mely megkönnyíti a mentők helyszínre eljutását, de a telefonunk töltöttségi állapota is eljut a mentősökhöz, akik alacsony töltöttségi állapot esetén felkészülhetnek arra, hogy a megérkezésig akár el is veszíthetik a kapcsolatot a hívó féllel.

De az ÉletMentő ennél jóval többet is tud: megkereshetjük benne a hozzánk legközelebb lévő gyógyszertár, kórház, vagy akár defibrillátor helyét, de megtalálható benne egy egészségügyi kisokos is, mely hasznos információkat tartalmaz vészhelyzet esetére.

Az időközben megjelenő koronavírus-járványra is gyorsan reagáltak a fejlesztők, hiszen az alkalmazásban külön rész foglalkozik a járványhelyzettel.

Az egy esztendeje elérhető applikációról most érdekes statisztika látott napvilágot. Kiadása óta 530 000 letöltést regisztráltak, mely nem rossz eredmény, de ahogy Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kiemelte, ismételten arra kérnek mindenkit, töltse le az alkalmazást.

Ahogy fogalmazott, az elmúlt egy évben sokan a saját rosszullétük során használták az appot, de több esetben is balesetek során segítette a mentősök munkáját, főleg a pontos helyszín meghatározásában és a megfelelő útvonal kiválasztásában.

Az applikáció megjelenése óta 3000 esetben nyújtott segítséget, ezek között több, az életet komolyan veszélyeztető szituáció is volt, az app így abszolút rászolgált ÉletMentő nevére.

Az alkalmazást a legcélszerűbb az Országos Mentőszolgálat oldalán keresztül letölteni, hiszen itt a letöltés mellett további érdekességeket is olvashattok az ÉletMentő applikációról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek