2 hónapnál régebbi cikk

Szép Magyar Beszéd, a Kazinczy-verseny területi fordulóját tartották Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Szép Magyar Beszéd, a Kazinczy-verseny területi fordulóját tartották Fehérváron

A Székesfehérvári István Király Általános Iskola volt a házigazdája idén is a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny területi döntőjének. Idén több mint 20 diák nevezett a megmérettetésre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratóriuma az idei tanévben is meghirdette a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos, valamint az e korosztálynak megfelelő középiskolai évfolyamok tanulói részére. A több évtizedes hagyománnyal bíró megmérettetés célja a fiatalok anyanyelvi nevelése, a beszédkultúra javítása.

A Szép Magyar Beszéd versenyen két csoportban mérhették össze tudásukat a gyerekek: az 5-6. osztályból az első helyezett, Lada Vince, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákja helyi Kazinczy-díjat kapott, a 7-8.-osok közül ketten pedig Francsics Ajsa Szonja, a Ciszterci Szent István Gimnázium diákja jutott tovább a balatonboglári országos döntőbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek