2 hónapnál régebbi cikk

Sebő Ferenc látogatott Székesfehérvárra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Sebő Ferenc látogatott Székesfehérvárra

77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

77 éves lett a magyar táncházmozgalom egyik elindítója, Sebő Ferenc. Ennek kapcsán hívták meg beszélgetésre, ami nem is indulhatott mással mint a művész megköszöntésével, majd Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténésszel hallhattak beszélgetést az érdeklődők a Szent Imre teremben.

Ahogy azt az este folyamán megtudhatta a közönség, a Kossuth-díjas énekes, zenész és népzenekutatónak a Szent István Művelődési Házban volt az első fellépése. De nem csak ez az egy szál köti városunkhoz: mivel gyermekkorát is itt töltötte, valamint klasszikus zenei tanulmányait is Székesfehérváron kezdte meg. 

Itt nőttem fel. Gimnázium 3. osztályában költöztünk fel Budapestre, és hát különösen ez az épület, ahol az első színházi fellépésem volt, mert 6-8  éves koromban itt játszottuk az Egyszer Egy Királyfit a nagy teremnek a színpadán, a Turzó Sári néni tánciskolájának a növendékeivel. Aztán itt tartottunk táncházi tanfolyamot a nagy teremben, úgyhogy engem sok minden ideköt.

A beszélgetés a Csoóri Sándor Társaság szervezésében jöhetett létre. Az esemény sikerességét és a művész népszerűségét az is bizonyította, hogy a Szent Imre terem zsúfolásig megtelt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek